Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Nem vicc: öt óra alatt ért a kórházba mentővel egy 72 éves asszony
2014-09-15 12:27:07
Nem vicc: öt óra alatt ért a kórházba mentővel egy 72 éves asszony

Nem vicc: öt óra alatt ért a kórházba mentővel egy 72 éves asszony

Két hete, szombaton reggel lett rosszul: gyomorfájással és hasmenéssel küszködött, ezért az ügyeletes orvos diétára fogta. Marika néni azonban estére belázasodott, és már felkelni sem tudott - írja a Blikk.
 
Az asszony lánya elmondta, az orvos szerint édesanyjának csak túl alacsony volt a tűrőképessége, ezért lehetett annyira rosszul. Vizsgálat helyett annyit kért, nyújtsa ki a nyelvét, majd ebből megállapította, hogy csakis fertőzése lehet, és a balassagyarmati kórházba utalta.
 
Bár Piliscsaba közelében több mentőállomás is található, az Országos Mentőszolgálat csaknem száz kilométerrel távolabbról, Szobról indította el a mentőkocsit. Az Pesten átment a Megyeri hídon, majd vissza Piliscsaba felé, 86,2 kilométert megtéve. Marika nénihez éjfél előtt nem sokkal értek oda, az asszony ezután még másfél órát - 101 kilométert - utazott, végül fél kettőkor tolták be a balassagyarmati kórházba. Ott a mentők és a balassagyarmati orvos is értetlenül fogadták az asszonyt, a doktor szerint a tünetei alapján a fővárosi ügyeletes kórházba kellett volna szállítani.
 
Az Országos Mentőszolgálat a betegszállítást az ügyeletes orvos utasítása szerint látja el. Marika néni a Központi Ágynyilvántartó szerint ezekkel a panaszokkal a több mint száz kilométerre levő, balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórházhoz, nem pedig egy közelebbi, fővárosi kórházhoz tartozik. – Egy stabil állapotú, diagnosztikai problémát sem jelentő esetben a sürgősségi osztályra szállítás szakmailag indokolatlan lenne – magyarázta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. - A feladat elvégzése szempontjából megfelelő választás volt a szobi mentőgépkocsi indítása, amelyik meghatározott időn belül a betegnél volt - tette hozzá.
 
A lap kereste a zsámbéki ügyeletes orvost, hogy megtudakolják döntése okát, de nem érték el. Arról már nem szól a fáma, hogy egy mentőautó, melynek adott esteben lehetett volna sürgősebb dolga is, órákon keresztül úton volt, az üzemanyag-költség pedig ugyancsak említésre méltó momentum lehetne.
 
Forrás és kép: blikk.hu
További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sajnos gyakran hallani rémhíreket főnökök garázdálkodásáról, ahogy pokollá teszik a munkavállalók életét. Bárm...
Bővebben >>