Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Nemhogy a kormány ígérte 500 ezret, de a szokásos ápolói fizetést sem kapták meg
2020-05-22 15:50:54
Nemhogy a kormány ígérte 500 ezret, de a szokásos ápolói fizetést sem kapták meg

Nemhogy a kormány ígérte 500 ezret, de a szokásos ápolói fizetést sem kapták meg

Kővé dermedt, amikor meglátta az áprilisi fizetéséről kapott SMS-t az a 24.hu-nak nyilatkozó ápoló, aki a Szent János Kórház Covid-osztályán dolgozik. Az intézmény százezer forintot alig meghaladó összeget utalt át munkájáért, miközben több mint kétszáz órát dolgozott a koronavírussal fertőzött betegek között, talpig védőfelszerelésben.

 

Az ápolót azért is döbbentette meg az összeg, mert kollégáihoz hasonlóan számított az ígért 180 százalékos bérre, amit egyelőre nem kaptak meg. Úgy tudjuk, az áprilisi munkáért járó fizetések az osztályon nettó 109 és 150 ezer forint között mozogtak.

 

A kórház Covid-osztályára több helyről csoportosítottak át ápolókat és orvosokat. Ők májusban az alapfizetésüket kapták meg, nem az ígért 180 százalékos bért.

 

A legrosszabbul azok jártak, akiknek márciusban két hetet karanténban kellett tölteniük. A lapunknak nyilatkozó ápolót március 13-án küldték karanténba, miután az osztályra egy fertőzött beteg került. Akkor szinte minden ápolót és orvost két hét karanténra köteleztek arról az osztályról, volt, aki hazamehetett és otthonában, de akadt olyan is, akit a Kútvölgyi Kórházban különítettek el 14 napra. Forrásunk a karantén leteltével kezdett dolgozni a kórházban kialakított Covid-osztályon. Azt az ígéretet kapta, hogy 100 százalékos táppénz jár az önhibáján kívül kialakult helyzetért, és az áprilisi utalásban ez meg is jelent.

 

A májusi utaláskor derült ki, hogy nem 100, csak 60 százalék jár nekik, ezért a kórház a különbözetet levonta. A portál értesülése szerint bruttó 300 ezer forintnál kisebb alapfizetéséhez a pótlékokat sem csapták hozzá, megdöbbentően alacsony összeg érkezett a számlájukra. Érdeklődésére, hogy miért nem kapta meg a pótlékokat és a túlórapénzt, azt a választ kapta a kórháztól, hogy a következő havi fizetésével utalják majd, utólag, ahogy az ígért 180 százalékos fizetést is.

 

(forrás: 24.hu)

További híreink
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Tarlós a honvédelmi miniszter feleségét szeretné főpolgármesternek
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – akit valamikor ő talált ki – viszont ismeri az önkormányzati ...
2024-03-17 11:51:59, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Újra indult a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság népszerű előadás-sorozata, Duna-Dráva Nemzeti Park Klub.
Bővebben >>