Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Neonáci masírozás a Városmajorban – fizikai feszültség az ellentüntetők részéről
2020-02-09 11:59:07
Neonáci masírozás a Városmajorban – fizikai feszültség az ellentüntetők részéről

Neonáci masírozás a Városmajorban – fizikai feszültség az ellentüntetők részéről

A megemlékezést, amelyen mintegy ötszázan vettek részt, a Légió Hungária és a Hungarian Hammerskins nevű szervezetek rendezték. A felszólalók, köztük a német Die Rechte képviselője a kitörésben részt vevő német és magyar katonák hősiességét méltatták.

 

Többen a Légió Hungária, a Betyársereg, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom lobogóit, illetve kelta keresztes, árpádsávos, magyar nemzeti zászlókat lengettek, a külföldi résztvevők a többi között a Vichy-Franciaország lobogóját és a német birodalmi zászló színeit megjelenítő színű lobogókat emeltek a magasba.

 

A demonstráció résztvevői a városmajori szabadtéri színpadtól alakzatban vonultak a parkban található első világháborús emlékműhöz. A tüntetés befejezéseként megkoszorúzták a kitörésben elhunytaknak erre az alkalomra felállított ideiglenes emlékművét, egy keresztre helyezett rohamsisakot. A rendezvény a magyar, illetve a német himnusszal ért véget, utóbbit szöveg nélkül játszották.

 

Igen furcsa szemszögből számolt be tegnap a kormánypárti Hír Tv az úgynevezett „kitörés napjához” kapcsolódó eseményekről – ezt már a Mérce újságírója tette szóvá. 

 

A kormányhű médiában „Antifasiszta tüntetők zavarták meg a kitörés napi megemlékezéseket” címmel számoltak be a szélsőjobboldali gyűlésről és megemlékezésről. A Mérce értékelése szerint a televízió szándékosan egységes, összefüggő eseménysornak mutatta be a Városmajorban a német-magyar szövetséges csapatok sikertelen, 1945-ös kitörésére, mint hőstettre emlékező eseményt. Ebbő la szempontból értékelte a számos szélsőjobboldali által is látogatott emléktúra indulását a Várból, valamint azt a kiállítás-megnyitót, amelyen V. Naszályi Márta I. kerületi, Őrsi Gergely II. kerületi ellenzéki polgármesterek közösen vettek részt Pokorni Zoltán XII. kerületi fideszes kerületvezetővel és Karácsony Gergely főpolgármesterrel, valamint Ungváry Krisztiánnal, az ötletgazda történésszel.

 

A Mérce szerint az volt a legfurcsább, hogy a Hír TV egyenesen a szélsőjobboldali esemény egyik fő szónokát, a Légió Hungária vezetőjét, Incze Bélát szólaltatta meg, mint „békés emlékezőt.”

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>