Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma György napja van.
Neonáci vircsaft, most Veszprémben – ott tiltakozás is lesz
2016-02-11 14:15:10
Neonáci vircsaft, most Veszprémben – ott tiltakozás is lesz

Neonáci vircsaft, most Veszprémben – ott tiltakozás is lesz

Veszprémben is felvonulnak a szélsőjobbosok, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és társszervezetei Székesfehérvár után városunkban is megemlékezést tartanak, amelyen a – fehérvári eseményből kiindulva – SS-egyenruhások vezetik majd a Veszprém utcáin masírozó menetet.

 

A Világos Veszprémért Mozgalom a csendes ellentüntetéssel emlékeztetni akar arra, hogy elég a rasszizmusból, nem akarnak újra fasisztákat látni Magyarországon.

 

A mozgalom az alábbi felhívást adta ki:

 

„Tisztelt Veszprémi Polgárok! Hetvenegy év után újra náci egyenruhások tapossák ennek az ezeréves városnak a kockaköveit. Hetvenegy év után a királynék városa lakóinak újra olyan egyenruhák látványát kell elviselni, amelynek viselői egykor ártatlan gyermekek és felnőttek, nők és férfiak millióinak vérét ontották. Hetvenegy évvel a második világháború befejezése után a Hatvannégy Vármegye Mozgalom a legalizált gyilkosságokra, a civil és katonai áldozatok elpusztítására, a zsidó és cigány embertársaink kiirtására, a koncentrációs lágerekbe hurcolt, megkínzott és elégetett emberek megölésére tart fáklyás felvonulást.

 

A menet elhalad a Komakút tér mellett is. Tisztelt Veszprémi Polgárok! Kérünk mindenkit, hogy jöjjön el a Komakút térre február 11-én, csütörtökön 17.30 órára, hogy jelenlétünkkel emlékeztessünk mindenkit arra: nem akarunk újra fasisztákat látni sem Veszprémben, sem egész Magyarországon! Kérjük, mindenki hívja el a barátait és hozzon magával mécseseket!”

 

(veszpremkukac.hu¸kép: feol.hu)

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Azt mondják, sosem öregszik meg az, aki nem felejt el játszani. Természetesen más játékok kerülnek terítékre g...
Bővebben >>