Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Népszavazás a Városligetért?
2013-12-03 15:29:58
Népszavazás a Városligetért?

Népszavazás a Városligetért?

A Városliget fejlesztéséről szóló törvényjavaslat visszavonására szólította fel az MSZP az előterjesztő Papcsák Ferenc zuglói polgármestert.

 

Tóth Csaba országgyűlési képviselő, az MSZP zuglói elnöke keddi sajtótájékoztatóján közölte, hogy a szocialisták a főpolgármester közbenjárást kérik, hogy akadályozza meg a liget egy részének beépítését, ellenkező esetben népszavazást kezdeményeznek.

 

Mint arról hétfőn beszámoltunk, Papcsák Ferenc törvényjavaslata 99 évre ingyen egy állami cég vagyonkezelésébe adná a XIV. kerülethez tartozó Városligetet. - A részvénytársaságnak senkit sem kellene megkérdezni arról, hogy mit építsen vagy romboljon a fővárosiak hétvégi kikapcsolódását biztosító parkban, és hogy hány fát vághat ki, mennyi zöldterületet vehet el - hívta fel a figyelmet Tth Csaba.


Az MSZP képviselője arra szólította fel a polgármestert, hogy vonja vissza a parlamentben kedden tárgyalni kezdett törvényjavaslatát, és ne okozzon több kárt Zuglónak. - Papcsák Ferenc tudja, hogy a zuglóiak már nem kérnek belőle, jövőre távoznia kell a városrész éléről, ezért nyúl hozzá a családi ezüsthöz. El a kezekkel a Városligettől! - mondta Tóth Csaba.


Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője és főpolgármester-jelöltje hangsúlyozta: a Fidesz el akarja rabolni a budapestiektől legnagyobb közparkjukat, mert fideszes ingatlankufárok építési telekként gondolnak a Városligetre.
Horváth Csaba kiemelte, a tervek beépítésről, a park részleges megszüntetéséről szólnak. Kitért arra is, hogy a tervezett múzeumi negyedet más helyszínen, például a Nyugati pályaudvar mögötti területen is meg lehetne valósítani, a kormány által javasolt plázásítás viszont a Városliget végét jelentené.


Horváth Csaba Tarlós István főpolgármestert felszólította, álljon ki a város érdekeiért, menjen el Orbán Viktor miniszterelnökhöz, és követelje a Városliget megőrzését. Ha ez nem sikerül neki, az MSZP népszavazást kezdeményez - közölte a szocialista politikus.


-naan-

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mi...
Bővebben >>