Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Népszavazás után, most
2016-10-06 18:01:25
Népszavazás után, most

Népszavazás után, most

Épp ezért ki van zárva, hogy a jövőben bármilyen meglepetéssel szolgáljon, kiváltképp kellemessel. EU-kilépés, még több akaratosság, újabb és újabb korlátok, korlátozások – ilyesmik előbb várhatók tőle, mint jólét, biztonság, humánum, ember- és törvénytisztelet.

Aztán ott van az ő csapata, az a pár beavatott, akikben megbízik.

 

Ilyen kulcsember például V. Attila, akit 2002-ben egy év felfüggesztett börtönre ítéltek különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt. El is nyerte jutalmát. Azt beszélik, hogy bár a hivatalos feladata csupán tanácsadó, de ő a diktatúra médiaközpontjának, az MTVA-nak az igazi ura. Mint a miniszterelnök régi barátja, nélküle semmi nem történhet a köztévében, és az intézmény 80-100 milliárdos költségvetését is ő felügyeli.

Tökéletes választás.

 

És van egy másik nem hivatalos tanácsadója is, H. Árpád: őt meg garázdaság vétsége miatt ítélték el két év próbaidőre, 2011-ben.

 

Még egy köztörvényes bűnöző.

 

Egyértelmű, hogy az ő helye is a Fideszben van, a csúcson, közvetlenül a főnök, meg Lézer Janó, Bulibáró Tóni és Kaszinós Andy mellett.

 

Pusztán e rövid névsorból elkerülhetetlenül következik, hogy az ország sorsa nem lehet más, mint amilyen: tragikus és szomorú, de persze a romlott nevek listája sokkal hosszabb – félelmetesen hosszú. Viselőik az általuk uralt területen mindent blokkolnak, hátráltatnak, a törvényeket megszegve, félremagyarázva, apránként lökdösik az országot a szakadék felé.

Ez volt hát a szellemi és morális háttér ehhez az ijesztő kampányhoz, amely során a futballpályák csőcseléke beköltözött az államhivatalokba, a kormányba, a tévéstúdiókba. Ilyen intenzitású hazudozásra, zsarolásra, fenyegetőzésre csak egy diktatúra képes.

Pontosabban a diktatúra emberei.

 

Na és a másik oldal? Az milyen erőt tud szembeállítani a tébollyal, a ránk váró feneketlen mélység egyre növekvő esélyével? Hiszen a menekülteknek szánt sors egyben a mi lehetséges sorsunk is. Ahogy ebben az országban segítségre szoruló emberekről beszélnek, bánnak velük, úgy fognak velünk is. A diktatúra nemes és igazságos, nem tesz különbséget ember és ember között.

 

Mit szándékozunk ezzel, ez ellen tenni?

 

Vagy inkább: lehetséges-e bármit is tenni ott, ahol éppen a tevésre legilletékesebbek egyben a legalkalmatlanabbak is. Egyikük, egy úgynevezett felelős értelmiségi, egy úgynevezett ellenzéki, vitaműsorok résztvevője például ezt írta az urnazárás, az érvénytelenség bejelentése után: „Amúgy megérdemelnének egy bocsánatkérést azoktól, akik azt feltételezték, hogy úgyis csalni fognak!"

 

Vagyis ők tőlünk. Vagy mondjuk H. Árpád tőlem.

 

Milyen méltányos egy magyar értelmiségi!

 

Üzenem neki, hogy a gonoszt, az ártót nem gyűlölni olcsó ripacskodás – nemzeti öngyilkosság.

 

Bruck András

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>