Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Andrea napja van.
„Nincs hatalmatok felettünk...” – fogalmazta meg a lényeget egy fiatal lány
2016-02-29 15:30:46
„Nincs hatalmatok felettünk...” – fogalmazta meg a lényeget egy fiatal lány

„Nincs hatalmatok felettünk...” – fogalmazta meg a lényeget egy fiatal lány

A tüntetés nagy meglepetése egy fiatal egyetemista, Kövesdi Veronika beszéde volt, aki keresetlen szókimondással fogalmazta meg a kormányról alkotott véleményét: “A hatalom azoké, akik titeket, akiknek a nyakkendője Orbán Viktor és Habony Árpád seggéből lóg ki, el fognak zavarni és felelősségre fognak vonni/.../, de nincs hatalmatok felettünk. Nincsen. A hatalom a népé.”

 

 

Orbán Viktor nem a nép. Orbán Viktor nem mondhat véleményt helyettünk. Orbán Viktor nem veheti el azt a jogunkat, hogy véleményt nyilvánítsunk, és döntsünk saját sorsunkról. Ezért tüntettünk több ezren a Várkert Bazár mellett, miközben a miniszterelnök évértékelőt tartott – fogalmazott az esemény kapcsán Szigetvári Viktor, az Együtt társelnöke.

 

Elfogadhatatlan és túlmegy minden határon, hogy a Fidesz verőemberekkel, karhatalmi asszisztálás mellett akadályozta meg, hogy Nyakó István szocialista politikus népszavazást kezdeményezzen a vasárnapi zárva tartásról, majd másnap Orbán Viktor cinikus módon Európa-ellenes népszavazást jelentett be.

 

Az Együtt teljes szolidaritást vállal mindazokkal, akiket a hatalom fenyeget, megfélemlít és alapvető jogaiban korlátoz. Minden erőnkkel fellépünk Orbán Viktor illiberális állama ellen, és nem engedjük azt sem, hogy kivezessék Magyarországot az Európai Unióból. Mert ne tévedjünk, Orbán Viktor végső célja ez: Putiyn kottájából játszva gyengítse az EU-t, hogy aztán legkésőbb a 2018-as választásokig döntés elé vigye hazánk uniós tagságát.

 

„Mi ezt nem fogjuk hagyni. Nem fogjuk hagyni, mert Magyarország helye, gyermekeink jövője Európában, az Európai Unióban van. Józan középutas politikánkkal minden erőnkkel fellépünk és küzdünk Orbán Viktor rendszerével és Európa-ellenes politikájával szemben. Ezért már a tüntetésen aláírásgyűjtésbe kezdtünk azért, hogy Magyarország megmaradhasson az Európai Unió teljes jogú tagállamának” – jelentette ki Szigetvári Viktor.

 

(kép: hvg)

 

További híreink
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Mit mutat a pénzügyek jövője a kereskedők számára?
A technológia folyamatosan fejlődik, pláne a digitális és pénzügyi világban. Ezzel valószínűleg nem mondtunk újdonságot, viszont az is egyértelműen látszik, hogy a fejlőd...
2024-04-09 17:47:05, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Romos, penészes cserelakást ajánlott a MÁV a mini-Dubaj helyett
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj miatt mondták fel – írja a Hvg. A 27 bérlőből mindössze 4 fog...
2024-04-04 17:38:50, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyar Fotóművészek Szövetsége szervezésében egy generációkat összefogó csoportos kiállítás látható Pécsen....
Bővebben >>