Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Ninive falait felrobbantotta, Obamát lefejezné az Iszlám Állam
2015-01-29 13:53:06
Ninive falait felrobbantotta, Obamát lefejezné az Iszlám Állam

Ninive falait felrobbantotta, Obamát lefejezné az Iszlám Állam

 
A videófelvétel ezúttal is tartalmazott egy lefejezést, éspedig egy foglyul ejtett kurd katonáét. A brutális kivégzést nagy ovációval fogadta az összesereglett csőcselék, a dzsihádista hóhér pedig azzal fenyegette Masoud Barzani kurd elnököt, hogy minden egyes, a pesmergák által kilőtt rakétáért cserében elküldik neki egy kurd katona fejét, de ő is hamarosan a halál fia lesz.
 
„Ez lesz a végzete mindenkinek, aki szembeszegül az iszlámmal. Tudd meg Obama, hogy eljutunk Amerikába. Tudd meg azt is, hogy a Fehér Házban fogjuk levágni a fejedet és Amerikát muszlim gyarmattá tesszük” - mennydörögte a gyilkos.
 
De sötét jövő elé néz minden más ország is, amely valamilyen formában támogatja az Iszlám Állam elleni harcot. Franciaországnak és „nővérének”, Belgiumnak például újabb lefejezéseket, gépkocsiba helyezett bombákat és más pokolgépes merényleteket ígért az ISIS. Jóllehet a lefejezős videókhoz lassan már hozzáedződünk, a Charlie Hebdo szerkesztősége és a kóser bolt elleni terrorakciókat követően Európának és az Egyesült Államoknak is sokkal komolyabban kell vennie az effajta fenyegetéseket, mint eddig.
 
A Békés muszlimok bombázása Moszul városában című videófelvétel egyébként úgy igyekezett beállítani az eseményeket, mintha a kurdok különleges alakulatai, a pesmergák csupa ártatlan civilt gyilkolnának halomra Irakban. Az Iszlám Állam vádjai szerint a kurdok és az amerikaiak rommá bombázzák városaikat, harci gázzal mérgeznek meg több ezer embert, asszonyokat és gyerekeket sebesítenek meg. Arról természetesen szó sem esett, hogy a légicsapásokat éppenséggel az ISIS eszelős vérengzése szabadította a térségre, illetve hogy a kifogásolt aljasságok éppenséggel a dzsihádisták módszerei. Akik ellenük harcolnak a háború adta lehetőségek ellenére még mindig nagyon humánusan, s így nem is igazi hatékonysággal teszik.
 
Legutóbbi „hőstettük”, Ninive műemléknek számító falainak felrobbantása kedd éjjel például, ahogy Saed Mimousine, a Kurdisztáni Demokrata Párt helyszínen tartózkodó szóvivője fogalmazott, nem csupán háborús bűn, hanem az emberi kultúra, civilizáció és örökség elleni komoly támadás. Sajnos, az ókori asszír birodalom fővárosa a mai Moszul területén található, amely tavaly június óta az Iszlám Állam egyik legfontosabb bázisának számít. Mivel a próféta martalócai az emberi életeket sem értékelik valami sokra, hogy lennének hát tekintettel az egyetemes kulturális örökség részét képező régészeti emlékekre?! A vandalizmus újabb bizonyítékának hatása alatt álló Saed Mimousine szintén arra szólította fel a nemzetközi közösséget, hogy avatkozzon végre közbe és akadályozza meg az Iszlám Állam pusztítását 
 
kiss
 
További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnö...
Bővebben >>