Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Norbi első buktája – A has alkot, s gyarapít?
2014-09-20 17:16:39
Norbi első buktája – A has alkot, s gyarapít?

Norbi első buktája – A has alkot, s gyarapít?

 

A tájékoztató kiegészítésének előírása a jogszabály alapján nem jelenti a részvényértékesítés érvénytelenítését. A jogszabályi előírások szerint azonban a tájékoztató kiegészítésének hatósági előírása esetén a kiegészítés közzététele előtt értékpapírt jegyző befektetőknek - a tőkepiaci törvény rendelkezése szerint - lehetőségük van a törvényben meghatározott időtartamon belül, a jegyzési nyilatkozatuk visszavonására és így a megállapodástól való elállásra - áll a közleményben.

 

A közlemény szerint a jegybank a kibocsátó és a forgalmazó által benyújtott dokumentumoknak a részvényértékesítési tájékoztató tükrében való értékelése alapján megállapította: a tájékoztató közzétételének engedélyezése és a forgalomba hozatali eljárás lezárása (illetve az értékpapírral történő kereskedésnek a szabályozott piacon való megkezdése) között lényeges tények jutottak a tudomására.

 

 

Norbi hivatalos facebookos reagálása az üggyel kapcsolatosan: „Mivel az eredeti tájékoztatóhoz képest pozitívabb információk is elhangzottak a cégről egy sajtórendezvényen, újságírói kérdésre, melyek kedvezően befolyásolhatják a részvényeseinket, ezért az MNB ennek az információnak a tájékoztatóban való megjelenését kérte. Erre hétfő délutánig van lehetőségünk. Amíg ezt megtesszük, a jegyzés szünetel. Természetesen, hamarosan folytatjuk! Na indulhat a verseny, hogy lehet ebből negatív hírt kreálni!”

 

Aggályosnak tartja a szövetség a cégvezetőnek a társaság jövőbeni működését alapvetően meghatározó védjegyekkel kapcsolatos kijelentéseit is, miszerint a 13 védjegyet be fogják vinni a cégbe térítésmentesen, vagy jelképes összegért az első alaptőke-emelésről döntő közgyűlésen, miközben ilyen tervekről semmilyen nyilatkozat sincs az MNB engedéllyel rendelkező tájékoztatóban. A társaság ezzel kapcsolatban idézte a tájékoztatót: "Schóbert Ferenc Norbertnek a megállapodás időtartamának lejáratát megelőzően szándékában áll, hogy a védjegyeket a társaságba apportálja.

 

 

Ezek a kibocsátó piaci, gazdasági, pénzügyi, jogi helyzetének és annak várható alakulásának, valamint az értékpapírhoz kapcsolódó jogoknak a befektető részéről történő megalapozott megítéléséhez szükségesek. Ezért rendelte el a tájékoztató kiegészítését, amelyet - a jegybank közzétételi engedélyezési eljárását kérelmezve - legkésőbb szeptember 22-én 16 óráig kell benyújtania a kibocsátónak a jegybankhoz. Az MNB e mellett - befektető-védelmi okból - a kiegészített tájékoztató közzétételéig - azonnali hatállyal függesztette fel a részvények forgalomba hozatali eljárását is. 

 

Az MNB hangsúlyozta, hogy a befektetők védelmében "rendkívül gyors eljárásban" vizsgálta meg, hogy a kibocsátó részvényértékesítésével kapcsolatos újabb bejelentések, információk összhangban állnak-e a jóváhagyott tájékoztatóban foglaltakkal. Az MNB emlékeztet arra, hogy sajtóhírek és befektetői érdekvédelmi bejelentések szerint a részvénykibocsátó Norbi Update Lowcarb Nyrt.-ről - a jóváhagyott összevont kibocsátási tájékoztatótól - eltérő információk jelentek meg, ezért az egyik befektetői szervezet kérte az MNB intézkedését.

 

 

A jegybank ellenőrizte a bejelentésben jelzett állítások és a sajtóban megjelent információk valóságtartalmát, továbbá nyilatkozattételre hívta fel a kibocsátót és a forgalmazót. A Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (Tebész) szerint megkérdőjelezhető a Norbi Update Lowcarb Nyrt. jelenleg folyó részvényértékesítésének jogszerűsége, ezért a szövetség kérte az MNB-t, mint felügyeleti hatóságot a nyilvános részvényértékesítés azonnali felfüggesztésére szerdán. A cég még aznap visszautasította a Tebész vádjait, amelyek szerintük valótlan állításokat tartalmaznak.

 

Mezei

 

Képek: facebook.com/update1, MTI, updateminuszegy.blog.hu, 

Utoljára frissítve: 2014-09-20 12:09:38

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>