Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Jusztin napja van.
Novák Katalin lemondását követelik
2024-02-06 09:52:42
Novák Katalin lemondását követelik

Novák Katalin lemondását követelik

Kikéri az LMP azokat a dokumentumokat, amik alapján Novák Katalin döntést hozott a bicskei gyermekotthon pedofilüggyel kapcsolatos volt igazgatóhelyettesének ügyében.

 

Online sajtótájékoztatón jelentette be hétfőn az LMP szóvivője, Süveg Anna, hogy kikérik azokat a dokumentációkat, amelyek alapján Novák Katalin köztársasági elnök úgy döntött, kegyelmet ad a bicskei gyerekotthon egykori igazgatóhelyettesének, aki fedezte a pedofil exigazgatót.

 

"A bicskei gyermekotthon ügye önmagában mélységesen felháborító, de a köztársasági elnök tudott rajta csavarni egyet, és még gusztustalanabbá tenni ezt az egészet. Megnyugtató magyarázat megint nincs, csak az államfői hivatal adott ki gyorsan egy veszteségminimalizáló közleményt arról, hogy ők bizony elítélik a pedofíliát" – mondta a szóvivő.

 

Az LMP álláspontja szerint az egyetlen helyes dolog, amit Novák Katalin tehet most, hogy visszavonja ezt a gyalázatos döntést. "De nem fogja, nem olyan önálló szereplő ő a Nemzeti Együttműködés Rendszerében” – tette hozzá Süveg Anna, aki az LMP nevében azt javasolja Nováknak, hogy legalább tisztelje meg a közvéleményt azzal, hogy kiadja a kegyelmi döntés okait.

 

"Ahogy a Budaházy-ügyben, újfent kikérjük a kegyelmi döntés alapjául szolgáló dokumentációt, a döntést előkészítő anyagokat, valamint az igazságügyi miniszter előterjesztését" – nyilatkozta a párt szóvivője, hozzátéve, "továbbá elvárjuk Novák Katalintól, hogy nyilatkozzon személyesen, és indokolja meg a döntését.”

 

Süveg szerint a terrorcselekményekkel megvádolt Budaházy György ügyében – aki szintén elnöki kegyelmet kapott – megtagadták a dokumentációk kiadását. Remélik, hogy a bicskei gyermekotthon ügyében másképp döntenek majd. "A kegyelmi jog gyakorlása különleges, kizárólagos jogköre a mindenkori államfőnek. Novák Katalin immáron másodszor bizonyította, hogy ezzel a joggal nem él, hanem visszaél" – zárta a sajtótájékoztatót a szóvivő.

 

A történtekkel kapcsolatban a Mindenki Magyarországa Néppárt is közleményt adott ki. Mint írják, a Márki-Zay Péter vezette párt „megdöbbenve értesült arról, hogy Novák Katalin kegyelemben részesített egy pedofíliát támogató, gyermekotthonban dolgozó igazgatóhelyettest. A Mindenki Magyarországa Néppárt zéró toleranciát követel a pedofil bűncselekményekkel, elkövetőivel és mindazokkal szemben, akik bármilyen módon segítséget nyújtanak az szexuális bűnelkövetőkének. Követeljük a elnöki kegyelem azonnali visszavonását, a kegyelmi kérvényt aláíró és ezzel a pedofíliát támogató Novák Katalin lemondását és a kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények esetén a valóban visszatartó erejű ítéletek kiszabását a bűnsegédekre is.

 

Hasonlóan nyilatkozott a Demokratikus Koalíció is, ők egyenesen a köztársasági elnök lemondását követelik.

 

A DK szerint Novák Katalin szégyent hozott a köztársasági elnöki tisztségre, ezzel pedig méltatlanná vált annak betöltésére. "Nem engedhetjük meg, hogy Novák Katalin még több pedofilt engedjen szabadon, veszélyeztetve gyerekeinket és unokáinkat! Nem lehet egy pedofilsimogató Magyarország legfőbb közjogi méltósága, nem képviselheti a magyarokat államfőként sem itthon, sem külföldön! Aki pedofiloknak vagy őket segítőknek ad kegyelmet, azt egy európai nemzetnek ki kell vetnie magából" - írták.

További híreink
„Öntsünk TISZ(t)A vizet a pohárba” – Magyar Péter reagált az ATV nyilatkozatára
Magyar Péter, a TISZA párt alelnöke hétfőn este Rónai Egon – általa – provokatívnak vélt interjúkezdetére radikálisan reagált és kb. két perc elteltével élő adásban kisét...
2024-06-11 18:06:00, Hírek, Aktuális Bővebben
Biztonsági ajtó beépítése a gyakorlatban 3 példán keresztül
Amikor nyílászáró cseréjére kerül a sor, többféle megoldásban is gondolkodhatunk. Megpróbálkozhatunk házilag megoldani, vagy hívunk egy szakit, esetleg egy komplett kivit...
2024-06-11 17:17:11, Hírek, Aktuális Bővebben
Ezért érdemes full-stack ügynökségre bízni a webshop készítést
Egy online marketing ügynökség leginkább akkor jelent kiváló választást, ha nemzetközi terjeszkedésben gondolkodunk, a gyors növekedés létfontosságú a vállalkozásunk élet...
2024-06-11 17:04:24, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Tíz éve áll üresen a battonyai gyermekfalu, ahol korábban árva és elhagyott gyerekek éltek nevelőszülőkkel. A ...
Bővebben >>