Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Nyílt levél a Mikulásvadász navosoknak
2015-12-07 17:00:20
Nyílt levél a Mikulásvadász navosoknak

Nyílt levél a Mikulásvadász navosoknak

Nekem nincs félnivalóm tőletek, nincsenek vagyontárgyaim, köztartozásom, de még csak az adóbevallásomba sem tudtok belekötni, ezért szívesen elmondom, amit sokan talán nem mernek, hiszen lehet, hogy a hivatalotok és a mögöttetek álló kormány által levont adók miatt be kell állniuk egy évben egyszer "feketén" mikulásnak, néha alkalmi munkát vállaló kertésznek ahhoz, hogy kiegészítsék a botrányosan alacsony jövedelmüket.

 

Fogalmam nincs, hogy mennyit fizetnek nektek a NAV-nál, de azt tudom, hogy nincs az a pénz, amiért egy lelkiismeretes, magára valamit adó ember bevállal karácsony előtt egy ellenőrzést, ahol kihívjátok a Mikulást fedett ellenőrként, aztán meglepitek egy igazolvánnyal, és a hozzá társuló önelégült mosolyotokkal, amitől az összenőtt szemöldökötök a jellegzetes láncos szemüveg mögött némileg szétnyílik. Láttam már ilyet, olvastam hasonló esetről, nekem is mesélték már, mire vagytok képesek, de ez sunyi, cezaromániás jellemre vall. Ha nem ebben a korban születtek meg, fényes karrier várt volna titeket valamelyik pártállam titkosszolgálatánál.

 

A Tényeknek mesélte el a csapdába csalt Mikulás az esetet: szülői szerepben házhoz hívtátok, még azt is elmondtátok neki előre, hogy viselkedtek a gyerekek az előző évben.

 

A szerencsétlen Mikulás megtartotta a műsorát, nevettek, énekeltek, fotózkodtak a gyerekekkel, majd már kint a liftnél, amikor épp megkapta volna a pénzét a télapó, visszahívtátok a lakásba azzal, hogy a konyhában még mutatnátok neki valamit. Ez volt a NAV-igazolványotok. A zsebetekben lapuló hatalom. Alig vártátok, hogy előkaphassátok, és nem az volt a lényeg, hogy megvédjétek az államkasszát, mert szerencsétlen Mikulás fizuja nem volt annyi, mint a kettőtök órabére, hanem az számított, hogy szemétkedni tudjatok. Fogadni mernék, hogy büszkén meséltétek másnap az irodában, hogy micsoda cseles akciót találtatok ki.

 

A Mikulás persze nem adott a számlát, ezzel megkárosítva az államot maximum ezer forinttal, és vállalkozói igazolványa sem volt, ezért most várja a sorsát. Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mennyi lesz a bírság, de tudomása szerint a mértéke akár 200 ezer forintra is rúghat.

 

A Tények megkeresésére az adóhatóságtól az a válasz érkezett, hogy a konkrét üggyel kapcsolatban nem nyilatkozhatnak, de általánosságban a bírságoláskor minden körülményt figyelembe vesznek, indokolt esetben akár el is tekinthetnek tőle. Megírták még azt is, hogy decemberben ellenőrzik azokat a szolgáltatókat és kereskedőket, akik az adventtel és a karácsonnyal kapcsolatban árulnak, vagyis sokan mások sorra kerülhetnek még.

 

Ezúton is sok sikert kívánok nektek a továbbiakban! Remélem, sikerül minél több kisembert tönkre tennetek a bírságaitokkal, és minél több jutalékot zsebeltek be a karácsonyi ünnepek során. Cserébe legalább szemet hunyhattok a hárombetűs áruházlánc disznóságai, vagy éppen valami fideszes haver adóügyei fölött? Ez egy kérdés, nem állítás!

 

Lényeg, hogy az éjféli misére vigyétek majd a gyerekeket is, akiket a Mikulás-akcióra szerveztetek be, és lehetőleg mutassátok meg, miként érdemes leleplezni a perselypénzes embert, amiért nem állít ki számlát. Aztán menjetek haza halászlevet enni, de a szálkákkal vigyázzatok, nehogy a torkotokon akadjon még véletlenül...

 

Jabronka Richárd/stop.hu     

 

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>