Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Orsolya napja van.
Offshore-gyanúba keveredett a DK fehérvári jelöltje, Ráczné Földi Judit, éles vita a DK és az MSZP között
2021-09-28 20:28:21
Offshore-gyanúba keveredett a DK fehérvári jelöltje, Ráczné Földi Judit, éles vita a DK és az MSZP között

Offshore-gyanúba keveredett a DK fehérvári jelöltje, Ráczné Földi Judit, éles vita a DK és az MSZP között

Az ellenzéki előválasztást felügyelő Országos Előválasztási Bizottság “2021. szeptember hó 27. napján 22/ET/2021 számú határozatában megállapítja, hogy a Tóth Bertalan által írt etikai beadványt Ráczné Földi Judit álláspontját megvizsgálva elutasította”.

 

„A hamis offshore-vád tehát elbukott. A Földi Judit által a Bizottságnak benyújtott közjegyző által hitelesített hivatalos dokumentumok kétséget kizáróan bizonyítják, hogy Földi Judit soha nem volt offshore-cég tulajdonosa. Különösen fontos, hogy a hat párt egy-egy delegáltjából álló Bizottságnak csak két tagja, az eredeti beadvány benyújtók - Karácsony Gergely és Tóth Bertalan pártjának képviselői - támogatták a DK-s képviselőjelölt elmarasztalását. Vagyis csak a vádlók szavaztak igennel az általuk megfogalmazott vádakra. Akik a demokrácia legalapvetőbb szabályát figyelmen kívül hagyva még a vizsgálat előtt, a tények ismerete nélkül Földi Judit visszaléptetését követelték, a DK szerint bocsánatkéréssel tartoznak. Különösen vonatkozik ez a hamis vádakat visszatérően nagy nyilvánosság előtt megfogalmazó Karácsony Gergelyre és Tóth Bertalanra” – áll a pártközleményben.

 

Az MSZP társelnöke azonban kitart az állítás mellett. Mint fogalmazott Facebook-oldalán „ma reggel bocsánatkérésre szólított fel engem a Demokratikus Koalíció (DK), mert szerintük „közjegyző által hitelesített hivatalos dokumentumok kétséget kizáróan bizonyítják, hogy Földi Judit soha nem volt offshore-cég tulajdonosa”.

 

Tóth Bertalan, arra hívta fel a figyelmet, hogy „a benyújtott dokumentumok szerint a közjegyző nem az okirat tartalmát, hanem csak az aláíró személyét és dátumát igazolta, vagyis azt, hogy valaki odament hozzá, kijelentette, hogy ki a tényleges tulajdonos, majd ezt a közjegyző előtt aláírta; továbbra sem láttunk tényleges lemondó és új képviselő kijelölésére vonatkozó nyilatkozatot, addig pedig maradnak a közhiteles cégnyilvános dokumentumok; Ráczné Földi Judit ELŐSZÖR TAGADTA, hogy bármilyen kapcsolata lenne ezzel az offshore céggel, azt állítva, hogy „még nem is hallott róla”, majd mostanra már eszébe jutott, hogy mégis.”

 

A szocialista társelnök felvetette, hogy miért van szüksége Ráczné Földi Juditnak 2010 óta offshore-cégre, majd úgy fogalmazott:

 

„Ha Mészáros Lőrinc vagy Garancsi kijelentené, hogy többet nem megy közpénz közelébe, akkor minden rendben lenne? Offshore céget jellemzően adóelkerülési (adóoptimalizálási) célból alapítanak!”

 

Kifejtette azt is, hogy Delaware az Egyesült Államok legnagyobb offshore-paradicsomai közé tartozik, ahol rendkívül egyszerűen lehet ilyen cégeket létrehozni és működtetni. Számos ügynökség segítségét lehet kérni abban, hogy akár személyes jelenlét nélkül alapítson valaki ilyen céget. Ennek a cégnek a képviseletre jogosult tagja Ráczné Földi Judit. Ezeknek a cégeknek a jellemzője, hogy a tényleges tulajdonosuk nem ismert. Sokszor pont az a tulajdonos, aki a cég nevében eljár (képviselő). Amit becsatolt, azok a valóságot, tényleges helyzetet nem bizonyítják.

 

„Egyelőre továbbra is ott tartunk, hogy Ráczné Földi Judit szava áll szemben a közhiteles nyilvántartások szerinti dokumentumokkal. Ne vicceljünk! Egyéni ambíciók nem veszélyeztethetik a közös ügyet. Ismét csak megismétlem: Mi arra szövetkeztünk, hogy nemcsak kormányt, hanem korszakot is váltunk. Közhiteles adatokkal dokumentált offshore-ozókkal és náci karlendítőkkel ezt nem lehet végigcsinálni. Már bocsánatot kérek!” – írta Tóth Bertalan.

 

További híreink
Romlanak a fertőzési adatok: 1 668 új fertőzöttet igazoltak, elhunyt 30 beteg
Már egyértelműen látszik a számokon is a negyedik hullám hatása és a védekezés hiánya is – olvasható a klbradio.hu oldalán.
2021-10-20 19:51:15, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Kásler újabb milliókkal tömi Zalatnay Saroltát
A múlt havi, „életmű koncertkörútja megvalósítására” kapott 10 milliója után újabb 2,5 millió forintot kap Kásler Miklós minisztertől Zalatnay Sarolta – vette észre a 24....
2021-10-20 19:51:11, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Orbánék közelében lesz az ellenzék közös ünnepsége október 23-án
Szombaton délután négy órától közösen fognak demonstrálni az ellenzéki pártok a fővárosi Andrássy út és Dózsa György út sarkán. Az eseményen felszólal Márki-Zay Péter és ...
2021-10-20 19:51:07, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az 1956-os Magyarok Világszövetsége által alapított díjat idén október 8-án, pénteken adták át. A díjátadásra ...
Bővebben >>