Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
OGYM a Kossuth téren: 'A mi fővárosunk Budapest, a Tiétek Felcsút!'
2014-08-18 10:24:36
OGYM a Kossuth téren: 'A mi fővárosunk Budapest, a Tiétek Felcsút!'

OGYM a Kossuth téren: 'A mi fővárosunk Budapest, a Tiétek Felcsút!'

Szombat este, több mint egy hetes jogi huzavona után az Ország Gyűlése Mozgalom újra a demokraták birtokába kerítette a nemzet főterét.

 

Az eddig a Kossuth szobor szegleténél tüntető Mozgalom egyből meg is ragadta az alkalmat arra, hogy nemzet véleményét tolmácsolja a miniszterelnök felé - Szabó Gábor TUAREG vezetésével ezt nemzetközi jelnyelven meg is tette.  A résztvevő rendőrök arckifejezéséről az egyujjas vélemény láttán további nyugodt munkakörülményeik megőrzésének kedvéért hallgatok... Eztán a blogger kialakította a demokrácia védőbástyáit, majd a demonstrálók közösen elénekelték a Himnuszt.

 

Aki a részletes beszámolóban a Kossuth téri, 2006-os zavargásokhoz hasonló történetre számít, azt már most el kell kedvetlenítenem. Szabó elmondása szerint ugyanis célja nem más, mint hogy a Tiltás Főterét újra a Demokrácia Terévé varázsolja, és ezzel egy kis reményt csillantson fel a politikából kiábrándult civilek előtt. Ekképpen a demokrácia bástyáit sem kockakövek felszedésével, hanem 1-1 mécses lerakásával jelölte meg. Mint elmondta, békés demonstrációjukhoz minden demokratikus erőt és egyént szívesen látnak a téren, akik élni kívánnak ezzel a soha nem látott lehetőséggel.

 

Annak ellenére, hogy Szabó bejelentését nemrég még maga Bucsek Gábor dandártábornok, Budapest Rendőrfőkapitánya dobta vissza mérlegelés nélkül - és az őt döntésre kötelező bíróság szerint helytelenül -, a demonstráció jellegét a kivezényelt rendőrök hamar megértették. - A két véglet... - hallatszott tőlük.

 

A rendőrség kezdeti - mondjuk úgy - tétovázása azért is érthetetlen, mert Szabó elvállalta, hogy az államalapítás ünnepére a Szabadság térre teszi át a tábort. Ezt az ígéretét vasárnap meg is tartotta. De aggodalomra semmi ok! Hely még lesz bőven, hiszen 21-én visszatérve a tér közepén 400 négyzetméternyi kis demokrácia áll majd a csatlakozni kívánók rendelkezésére.

 

 

Szabó beszédében az egyszerű beszéd, a határozott cél és cselekvés, valamint a megalkuvás-mentesség fontosságait hangsúlyozta, de a kezdeti hivatali és hétköznapi „packázások” tanulságait is levonta.

 

- Azok, akik hozzászoktak a teljhatalomhoz, egyszerűek, mint a faék; ellenfeleiket először mindig az adminisztráció eszközeivel próbálják meg felszámolni. Majd hozzátette, már provokátorokkal is próbálkoztak, de látták, hogy ez se jön össze. A fideszesek - folytatta - elszoktak attól, hogy ők a kisebbség, ráadásul most ezzel a Kossuth téren kénytelenek szembesülni, ahol még egy EU Zászló is belelobog a szűk látókörükbe. Narancspajtik, a mi fővárosunk továbbra is, sőt mostantól egyre inkább ismét Budapest, a Tiétek meg Felcsút! - tette hozzá. Majd elmondta, bár minden támogatást szívesen vesz, de mivel Kocsis Máté mellett látta, hogy az országot hogyan teszik tönkre a magalkuvások és a titkos háttéralkuk, ezért ilyeneket még az elmaradó médiafigyelemért sem hajlandó tenni.

 

- Ma 400 nm-en demokrácia van, melyet jelenlétünkkel teremtünk meg; addig tesszük a dolgunkat, míg a demokrácia erődje 93000 négyzetkilométernyi nem lesz - fejezte be rögtönzött beszédét az OGYM vezetője.

 

VéDé

 

 

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
A szépségmegőrző rutin alapjai: ránctalanítás és szemkörnyékápolás
Mindannyiunk leghőbb vágya a fiatalos, vonzó megjelenés, és ebbe beletartozik az élénk tekintet, a jól ápolt, üde arcbőr is. Ahhoz azonban, hogy mindez megvalósulhasson, ...
2024-03-28 16:53:21, Hírek, Aktuális Bővebben
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>