Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma József napja van.
Oláh Ibolya nem énekli többé a Magyarország dalt – Geszti megérti, de sajnálja
2022-01-19 20:55:49
Oláh Ibolya nem énekli többé a Magyarország dalt – Geszti megérti, de sajnálja

Oláh Ibolya nem énekli többé a Magyarország dalt – Geszti megérti, de sajnálja

A Magyarország című dal egy René Dupéré szerzeménynek, az Alegría című számnak a magyar változata. Ezt Geszti Péter a Cirque du Soleil egy New York-i előadásán hallotta először Francesca Gagnon előadásában. Geszti felvette a kapcsolatot a dal jogtulajdonosával, majd felajánlotta, hogy megvásárolná a művet, írt rá egy magyar szöveget és a Gagnonhoz hasonló orgánummal rendelkező Oláh Ibolyára esett a választás, hogy elénekelje.

 

2005-ben jelent meg Oláh Ibolya Édes méreg című albumán, de előtte már többször előadta, többek között a 2005. augusztus 20-i nemzeti ünnepen a tűzijáték nyitánya alatt.

 

A dalról az énekesnő most azt nyilatkozta a Partizánnak, hogy soha többé nem fogja azt előadni. Ezt elsősorban az őt érő rasszista támadásokkal magyarázta. Mint mondta, olyan támadások érték, amilyeneket soha életében nem látott. „Akkor érezte meg anyum, hogy milyen cigánynak lenni” – mondta az énekesnő, aki azt is megosztotta, hogy egy fellépését követően ki kellett menekíteni őket.

 

Oláh Ibolya elhatározására reagált Geszti Péter, aki nagyon sajnálja, de megérti azt.

 

„Olvasom, hogy Oláh Ibolya nem énekli többet a Magyarország című dalt... Kár. Nagy hang, törött lélek, fájdalmas élet az övé, tehetségét a mai napig szeretem. Szíven üt, amit a dalunkról mond, leginkább azért, mert értem, mit érez, és igaza is van. De azért egy napon még meggondolhatja. Meggondolhatjuk” – írja, majd egy Burke idézettel zárja bejegyzését: "A rossz győzelméhez nem kell más, csak az, hogy a jók ne tegyenek semmit. "

 

További híreink
Tegyük tisztába a fogalmakat!
Ma már a legtöbb cégnek szüksége van weboldalra vagy az internetes kereskedéshez webáruházra, és ennek kapcsán kerülnek előtérbe a domain és a tárhely fogalmak, amelyekrő...
2024-03-14 17:32:38, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Online is vehetünk autópálya-matricát
Sokan biztosan emlékeznek még azokra az időkre, amikor a benzinkúton kellett sorban állni a szélvédőre simítható, onnan aztán csak darabokban leszedhető autópálya-matri...
2024-03-14 17:32:36, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A látványos álviták után külön egyezséget kötött a Momentum és a DK
A DK visszalépteti eddigi csepeli jelöltjét és beáll a momentumos Dukán András Ferenc polgármester jelölti kampánya mögé.
2024-03-02 16:17:16, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A szép haj nemcsak adottság kérdése, hanem a megfelelő hajápolásé és módszereké is. Annak az alapja ugyanis, h...
Bővebben >>