Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Olaszország a Budavári Borfesztivál díszvendége
2014-09-09 11:01:11
Olaszország a Budavári Borfesztivál díszvendége

Olaszország a Budavári Borfesztivál díszvendége

Olaszország lesz a díszvendég a több mint kétszáz pincészet borait felvonultató 23. Budavári Borfesztiválon, amely szeptember 10. és 14. között számos koncert, szakmai és gyermekprogram mellett a bor és az egészséges életmód kapcsolatára kívánja felhívni a figyelmet.



A barolo, a brunello, a chianti vagy a prosecco csupán a legismertebbek azon márkák közül, amelyek a világ egyik legnagyobb bortermelő országához, Olaszországhoz kötődnek. A Borfesztivál látogatói Piemonttól Szicíliáig végigkóstolhatják az olasz bortermelő régiók borait, de idén a gasztronómiai standok is Olaszország ízeire hangolják ételeiket.

A Borfesztivál vendéglátása a magyar fesztiválételekről is szól majd. Az Oroszlános udvarban például az Országkonyha gondoskodik arról, hogy a látogatók ne maradjanak éhesek a kóstolás előtt vagy után. A fesztivál teljes ideje alatt zajlik a Nemzetek Sajtversenye, melynek során húsz ország egy-egy sajtremekére lehet kóstolva szavazni a Halászó Fiú udvarban.

A rendezvény kísérőprogramjaként évek óta megrendezik a Boregyetemet, amelynek kurzusain szeptember 8-án és 9-én elismert szakemberek borkóstolóval egybekötött előadásait élvezheti a közönség. Az eseményen kiállító több száz borászat az ország összes termőhelyét és szinte az összes magyarországi szőlőfajtát lefedi. Ebben a sokszínű kínálatban idén segítséget nyújtanak a szervezők, akik tematikus kóstoló útvonalakat alakítottak ki a magyar borkultúrát kevésbé ismerő külföldi vendégeknek, valamint a borfogyasztással még csak ismerkedő hazai látogatóknak.

A PORT.hu színpadon az első napon az Irie Maffia ad koncertet, majd csütörtökön Bognár Szilvia és az etNoé lép fel. Pénteken a Makám és Rúzsa Magdi lép színpadra, másnap pedig többek között a Benkó Dixieland Band szórakoztatja a közönséget. A zárónapon a népzenéké és a néptáncé lesz a főszerep: fellép mások mellett a Kertész Táncegylet, a Forrás Táncegyüttes, az Alba Regia Táncegyüttes, a Fitos Dezső Társulat, majd a Ghymes.

Az Oroszlános udvar zenei műsoráról az MR2 Petőfi Rádió gondoskodik minden nap 19 óráig. A szőlő- és bortermelő elődök tiszteletére rendezik meg a Budai Vár utcáin szeptember 14-én a Szüreti felvonulás - Népzenei és Néptánc Gálát, melynek menetét a borrégiókból érkező, egyedi népviseletben pompázó, néptánc- és hagyományőrző együttesek, Magyarország borvidékeinek elöljárói, borrendjeinek, borbarát egyesületeinek tagjai alkotják. A gyermekek számára is kínál programokat a Borfesztivál: szombaton és vasárnap kézműves foglalkozás és arcfestés várja őket az Oroszlános udvarban.

    

További információk ITT.

 

Mezei

Képek: aborfesztival.hu, facebook.com/borfesztival

Utoljára frissítve: 2014-09-09 11:01:01

További híreink
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Kultúra Bővebben
Az esküvői öltöny kiválasztása: mikre érdemes figyelned?
Az esküvő kapcsán a vőlegény öltözékéről nem beszélünk eleget. Pedig a menyasszony mellett a vőlegény az események másik főszereplője – így az ő ruházata is nagyban hozzá...
2024-03-22 10:18:52, Hírek, Kultúra Bővebben
Tévhitek, amik meggátolják, hogy megtaláljuk a számunkra ideális állást
Van, amikor egészen banális dolgok miatt nincs esélyünk a munkavállalásra abban a pozícióban, amire áhítozunk. Sokszor nem a diszkrimináció, a másokkal való verseny vag...
2024-03-21 16:33:32, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Van, amikor egészen banális dolgok miatt nincs esélyünk a munkavállalásra abban a pozícióban, amire áhítozun...
Bővebben >>