Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Dániel napja van.
Ön szerint meddig hülyíti még Orbán a magyar embereket..?
2017-11-10 16:00:15
Ön szerint meddig hülyíti még Orbán a magyar embereket..?

Ön szerint meddig hülyíti még Orbán a magyar embereket..?

2010 óta hazánk csatatérré változott, a vezénylő tábornok kénye-kedve szerint játszik az érzelmekkel. Miközben évente egy kisvárosnyi ember hal meg azért, mert nem jut megfelelő kórházi ellátáshoz, milliók élnek nyomorban, vagy ahhoz közel, Orbán a menekültekkel riogatja a magyar embereket.

 

Az Orbán-kormány közpénz-milliárdokból indított újabb nemzeti konzultációt. „Agyafúrt” kérdéseikkel a nem létező Soros-tervről faggatják a magyar választókat. Az újabb kampány kitart a jövő tavaszi választásokig, de valószínűleg még további tartalékai is vannak pártunknak és kormányunknak. Program és teljesítmény hiányában, az emberekben meglévő idegengyűlöletre játszanak rá – a végletekig korbácsolva az indulatokat. Talán csak véletlen, hogy eddig még nem folyt vér. Nagyon bízom abban, hogy a Fidesz minden igyekezete ellenére sem jutunk el idáig.

 

 

A kormánypártok vezetői járják az országot, fórumokon hintik az igét a migráns-veszélyről, Soros szerepéről. Közben ostorozzák azt a Brüsszelt, amelynek pénzéből épült hazánkban az elmúlt években szinte minden. Érdekes módon, az EU-s milliárdokat nem utasítják vissza, arra szükség van: abból tömik a párthoz közeli milliárdosok zsebét, abból csurranhat, cseppenhet láthatatlan kezekbe is egy kis aprópénz.

 

Minap Debrecenben járt Rogán propagandaminiszter, akinek a nevéhez az utóbbi évek számos kétes ügye köthető. Hírek szerint, valószínűleg ezért nem is indul egyéni képviselő-jelöltként. Orbán golyóálló mellénnyel védett háta mögé bújva, listán kerülhet az új parlamentbe.

 

A helyi hírharsona bő terjedelemben számolt be a lakossági fórumról, amelyen – a képek alapján – döntően hálás nyugdíjasok vettek részt. Rogán szerint  a nemzeti konzultáció lényege, hogy a magyarok elmondhatják véleményüket a Soros-tervről.

 

Egy nem létező valamiről nincs mit mondanom, azt a Fidesz hűséges szavazói, az Orbánt istenítők biztos megteszik helyettem is. Ugyanakkor – ha már megszólítottak – élek a lehetőséggel.

 

Tisztelettel kérdezem: meddig hülyíti, uszítja még az országot a Fidesz álkérdésekkel? Közel nyolc év „kormányzása”, uralkodása után, itt lenne az ideje a lényegről, az ország valódi problémáiról beszélni, szembenézni a valósággal.

 

Mikor kezdenek el – a közpénzek magánosítása helyett – az egészségügy, az oktatás helyzetével foglalkozni, mit tesznek a  kórházi várólisták csökkentéséért. Rogán úr beszélhetett volna arról is, miért ítéli halálra a Fidesz-kormány magyar embereket. Mi indokolja, hogy a kezelő orvosok novembertől az olcsóbb és a kevésbé hatásos gyógyszereket írhatják csak fel a daganatos betegeknek? Csak miután kiderült, hogy a kezelés így eredménytelen – és a beteg esetleg még életben van – kerülhetnek alkalmazásra a korszerűbb és drágább  gyógyszerek.

 

 

Valószínűleg nem vagyok egyedül, aki várja a Fidesz indokait arra, hogy a 75 év feletti rákbetegeknek – a betegség bizonyos típusainál – miért nem jár a legmodernebb terápia? A magát nagyon kereszténynek mondó Orbán-kormány szerint, minél idősebb valaki, annál kevesebb joga van a gyógyuláshoz? Stadionok építésében valószínűleg világelsők vagyunk, miközben emberi életeken spórol a Fidesz-kormány. Akinek nincs pénze megfizetni a magánellátást, annak az esélyei jóval kisebbek a gyógyulásra. A 300 forintos vizitdíj bevezetése miatt egy ország lázadt fel – a Fidesz biztatására. Ma ugyan vizitdíj nincs, de ingyenes orvosi ellátás is csak a népmesében létezik.

 

Ha már őszintén beszélünk, Rogán miniszter felvilágosíthatna bennünket – az „zembereket” –, hogy kik állnak a bevándorlási kötvények árusítására létrejött offshore cégek mögött.  Az elmúlt években közel 20 ezren, minden különösebb macera nélkül vásárolhattak – nem kevés pénzért – letelepedési kötvényt, hozzájutva ezzel az EU minden országába érvényes útlevélhez. Igazak-e azok, a sajtóban megjelent információk, hogy bűnözők is uniós útlevélhez juthattak, kicselezve a büntetlenség ellenőrzését? Egyébként – ha megfizeti – bárki jöhet hazánkba. A lényeg, hogy tejeljen: jó helyre, megfelelő zsebekbe?

 

A cívis városi fórumon arról sem beszélt a parasztgyerek jellegét már régen elveszítő tárcavezető, hogy kik fölözték le a kötvények eladásának 100 milliárd forintot jóval meghaladó hasznát. Első kézből adhatott volna információkat arról is, hogy az akkor még az  általa vezetett parlamenti gazdasági bizottság milyen szempontok alapján adott engedélyt a letelepedési kötvények forgalmazására, többek között Tarsoly Csaba cégének. Kik lehettek a kiváltságosok, mennyibe kerülhetett  bekerülni a „klubba”?

 

Vajon megtudjuk-e valamikor, hogy mennyit tett zsebbe – a városi legendák szerint – a Rogán-Habony érdekkörbe tartozó ügyvédi iroda, amely a bevándorlási hivatalnál járt el a kötvényeket vásárlók ügyében?

 

A rizsából már elég, tele a hócipőm a sok szóvirággal, a számtalan hazugsággal. Milyen ország az, amelyben a saját kormánya kelt félelmet, riadalmat, indulatokat? 2010 óta hazánk csatatérré változott, a vezénylő tábornok kénye-kedve szerint játszik az érzelmekkel. Miközben évente egy kisvárosnyi ember hal meg azért, mert nem jut megfelelő  kórházi ellátáshoz, milliók élnek nyomorban, vagy ahhoz közel, Orbán a menekültekkel riogatja a magyar embereket. Vajon a 10 millió hazánkfiából hányan találkoztak testközelben valódi menekültekkel? Nincs olyan háborús övezetből menekülő, aki itt képzeli el a jövőjét, a boldogulását. Hiszen saját fiaink, lányaink is menekülnek Magyarországról. A „hanyatlónak” mondott nyugaton keresi boldogulását több mint félmillió magyar állampolgár. Valószínűleg ezért is a 2010 előtti, „zelmúlt nyóc év” a felelős.

 

Orbán azt ígéri, megvédi a magyar embereket a migránsoktól, a brüsszeli ármánytól. Vajon ki védi meg ezt a sokat szenvedett kis országot Orbántól és cimboráitól..?

 

Budácsik Lajos

További híreink
Törőcsik után hét évvel „a” Lázár lesz a második életműdíjas színésznőnk
Lázár Katinak ad életműdíjat a Színházi Kritikusok Céhe. Az elismerést szeptember 20-án a Budapest Bábszínházban veheti át a színésznő a Színikritikusok díjának gálaestjé...
2018-07-20 14:31:13, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A focináci Hollik olyan levelet kapott, hogy lesz mit meggyónnia
A démonian angyalarcú se nem keresztény se nem demokrata államtitkár Hollik István levelet kapott, miután közölte, hogy a horvátok árja keresztények s a franciák migránsk...
2018-07-20 14:00:27, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Stop Soros: Orbán biztosította Izraelt, hogy nincs antiszemitizmus Magyarországon
A jövőben is tovább erősítjük Magyarország és Izrael barátságát - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Jeruzsálemben, írta az MTI.
2018-07-20 12:07:35, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Depresszióval és anyagi gondokkal küzdött, tegnap váratlan hír érkezett: elhunyt Sophie Gradon brit szépségkir...
Bővebben >>