Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma József napja van.
Ön szerint meddig hülyíti még Orbán a magyar embereket..?
2017-11-10 16:00:15
Ön szerint meddig hülyíti még Orbán a magyar embereket..?

Ön szerint meddig hülyíti még Orbán a magyar embereket..?

2010 óta hazánk csatatérré változott, a vezénylő tábornok kénye-kedve szerint játszik az érzelmekkel. Miközben évente egy kisvárosnyi ember hal meg azért, mert nem jut megfelelő kórházi ellátáshoz, milliók élnek nyomorban, vagy ahhoz közel, Orbán a menekültekkel riogatja a magyar embereket.

 

Az Orbán-kormány közpénz-milliárdokból indított újabb nemzeti konzultációt. „Agyafúrt” kérdéseikkel a nem létező Soros-tervről faggatják a magyar választókat. Az újabb kampány kitart a jövő tavaszi választásokig, de valószínűleg még további tartalékai is vannak pártunknak és kormányunknak. Program és teljesítmény hiányában, az emberekben meglévő idegengyűlöletre játszanak rá – a végletekig korbácsolva az indulatokat. Talán csak véletlen, hogy eddig még nem folyt vér. Nagyon bízom abban, hogy a Fidesz minden igyekezete ellenére sem jutunk el idáig.

 

 

A kormánypártok vezetői járják az országot, fórumokon hintik az igét a migráns-veszélyről, Soros szerepéről. Közben ostorozzák azt a Brüsszelt, amelynek pénzéből épült hazánkban az elmúlt években szinte minden. Érdekes módon, az EU-s milliárdokat nem utasítják vissza, arra szükség van: abból tömik a párthoz közeli milliárdosok zsebét, abból csurranhat, cseppenhet láthatatlan kezekbe is egy kis aprópénz.

 

Minap Debrecenben járt Rogán propagandaminiszter, akinek a nevéhez az utóbbi évek számos kétes ügye köthető. Hírek szerint, valószínűleg ezért nem is indul egyéni képviselő-jelöltként. Orbán golyóálló mellénnyel védett háta mögé bújva, listán kerülhet az új parlamentbe.

 

A helyi hírharsona bő terjedelemben számolt be a lakossági fórumról, amelyen – a képek alapján – döntően hálás nyugdíjasok vettek részt. Rogán szerint  a nemzeti konzultáció lényege, hogy a magyarok elmondhatják véleményüket a Soros-tervről.

 

Egy nem létező valamiről nincs mit mondanom, azt a Fidesz hűséges szavazói, az Orbánt istenítők biztos megteszik helyettem is. Ugyanakkor – ha már megszólítottak – élek a lehetőséggel.

 

Tisztelettel kérdezem: meddig hülyíti, uszítja még az országot a Fidesz álkérdésekkel? Közel nyolc év „kormányzása”, uralkodása után, itt lenne az ideje a lényegről, az ország valódi problémáiról beszélni, szembenézni a valósággal.

 

Mikor kezdenek el – a közpénzek magánosítása helyett – az egészségügy, az oktatás helyzetével foglalkozni, mit tesznek a  kórházi várólisták csökkentéséért. Rogán úr beszélhetett volna arról is, miért ítéli halálra a Fidesz-kormány magyar embereket. Mi indokolja, hogy a kezelő orvosok novembertől az olcsóbb és a kevésbé hatásos gyógyszereket írhatják csak fel a daganatos betegeknek? Csak miután kiderült, hogy a kezelés így eredménytelen – és a beteg esetleg még életben van – kerülhetnek alkalmazásra a korszerűbb és drágább  gyógyszerek.

 

 

Valószínűleg nem vagyok egyedül, aki várja a Fidesz indokait arra, hogy a 75 év feletti rákbetegeknek – a betegség bizonyos típusainál – miért nem jár a legmodernebb terápia? A magát nagyon kereszténynek mondó Orbán-kormány szerint, minél idősebb valaki, annál kevesebb joga van a gyógyuláshoz? Stadionok építésében valószínűleg világelsők vagyunk, miközben emberi életeken spórol a Fidesz-kormány. Akinek nincs pénze megfizetni a magánellátást, annak az esélyei jóval kisebbek a gyógyulásra. A 300 forintos vizitdíj bevezetése miatt egy ország lázadt fel – a Fidesz biztatására. Ma ugyan vizitdíj nincs, de ingyenes orvosi ellátás is csak a népmesében létezik.

 

Ha már őszintén beszélünk, Rogán miniszter felvilágosíthatna bennünket – az „zembereket” –, hogy kik állnak a bevándorlási kötvények árusítására létrejött offshore cégek mögött.  Az elmúlt években közel 20 ezren, minden különösebb macera nélkül vásárolhattak – nem kevés pénzért – letelepedési kötvényt, hozzájutva ezzel az EU minden országába érvényes útlevélhez. Igazak-e azok, a sajtóban megjelent információk, hogy bűnözők is uniós útlevélhez juthattak, kicselezve a büntetlenség ellenőrzését? Egyébként – ha megfizeti – bárki jöhet hazánkba. A lényeg, hogy tejeljen: jó helyre, megfelelő zsebekbe?

 

A cívis városi fórumon arról sem beszélt a parasztgyerek jellegét már régen elveszítő tárcavezető, hogy kik fölözték le a kötvények eladásának 100 milliárd forintot jóval meghaladó hasznát. Első kézből adhatott volna információkat arról is, hogy az akkor még az  általa vezetett parlamenti gazdasági bizottság milyen szempontok alapján adott engedélyt a letelepedési kötvények forgalmazására, többek között Tarsoly Csaba cégének. Kik lehettek a kiváltságosok, mennyibe kerülhetett  bekerülni a „klubba”?

 

Vajon megtudjuk-e valamikor, hogy mennyit tett zsebbe – a városi legendák szerint – a Rogán-Habony érdekkörbe tartozó ügyvédi iroda, amely a bevándorlási hivatalnál járt el a kötvényeket vásárlók ügyében?

 

A rizsából már elég, tele a hócipőm a sok szóvirággal, a számtalan hazugsággal. Milyen ország az, amelyben a saját kormánya kelt félelmet, riadalmat, indulatokat? 2010 óta hazánk csatatérré változott, a vezénylő tábornok kénye-kedve szerint játszik az érzelmekkel. Miközben évente egy kisvárosnyi ember hal meg azért, mert nem jut megfelelő  kórházi ellátáshoz, milliók élnek nyomorban, vagy ahhoz közel, Orbán a menekültekkel riogatja a magyar embereket. Vajon a 10 millió hazánkfiából hányan találkoztak testközelben valódi menekültekkel? Nincs olyan háborús övezetből menekülő, aki itt képzeli el a jövőjét, a boldogulását. Hiszen saját fiaink, lányaink is menekülnek Magyarországról. A „hanyatlónak” mondott nyugaton keresi boldogulását több mint félmillió magyar állampolgár. Valószínűleg ezért is a 2010 előtti, „zelmúlt nyóc év” a felelős.

 

Orbán azt ígéri, megvédi a magyar embereket a migránsoktól, a brüsszeli ármánytól. Vajon ki védi meg ezt a sokat szenvedett kis országot Orbántól és cimboráitól..?

 

Budácsik Lajos

További híreink
Szita Károly lemondását követeli az állítólagos besúgói múltja miatt
Sajtóinformációk szerint mostanra teljesen egyértelművé vált, hogy Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármestere a rendszerváltás előtt ügynökként tevékenykedett. Az LMP ...
2018-03-18 11:20:31, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Tiborcz vagyonából fizetné az ellenzék a Magyarországra váró büntetést
A Liberálisok és a MSZP szerint a Magyarországra váró büntetést Tiborcz István törvénytelen vagyonából kell majd megtéríteni, ezért április 8-a után le kell foglalni azok...
2018-03-18 11:17:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Vasárnap Gyurcsánnyal, hétfőn Vonával tárgyal Szél Bernadett
Az LMP társelnöke úgy fogalmazott: sorsközösségbe kerültek az ellenzéki pártok, azok után, hogy Orbán Viktor a nemzeti ünnepen lényegében mindenkit befenyegetett, aki nem...
2018-03-18 11:12:58, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A következő napokban ismét többfelé várható csapadék, havas eső, havazás is. Többször lesz erős a szél, a hétv...
Bővebben >>