Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Öngyilkos lett Robin Williams
2014-08-12 07:11:56
Öngyilkos lett Robin Williams

Öngyilkos lett Robin Williams

Holtan  találták hétfőn Robin Williamset kaliforniai otthonában. Minden jel arra mutat, hogy az Oscar díjas színész öngyilkos lett. A hírt nemrég hozták nyilvánosságra.
 
Holttestére felesége, Susan Schneider talált rá. A jó ideje alkohol- és drogproblémákkal küszködő sztár depressziós volt az utóbbi években. Miután 2006-ban részt vett egy elvonókúrán, idén júliusban újra hosszabb időt töltött egy rehabilitációs klinikán, a Hazelden Addiction Treatment Center-ben, ahol egy kijózanító programon vett részt. Szenvedélybetegségeivel vívott harcáról megrázó őszinteséggel vallott a Guardiannak egy korábbi interjúban (Jó reggelt, Amerika).
 
Valószínű, hogy a végzetes meggondolatlanságot is egy ilyen hangulati mélyponton követte el San Francisco északi részén, Tiburonban levő házukban. A hatóságok szerint halálát fulladás okozta: felakasztotta magát.
 
Williams a nyolcvanas években vált ismertté, egy Mork és Mindy című sorozatban alakított földönkívüli karakterrel, akit az emberi élet megfigyelésére küldtek hozzánk Cric bolygó lakói egy tojás alakú űrhajóban. Nanu nanu-ra mi is jól emlékszünk még. Az igazi sikersorozat azonban '87-ben a Jó reggelt Vietnammal kezdődött, amit a Holt költők társasága (1989), az Ébredések (1990), A Halászkirály legendája (1991), Aladdin (1992), Mrs Doubtfire (1993) követett. 1998-ban a Good Will Hunting-ben nyújtott alakításáért Oscar- díjat kapott. A tervek szerint idén kezdték volna forgatni a Mrs. Dobtfire folytatását.
 
A 63 éves korában elhunyt művészt az egész világ gyászolja. Barack Obama is kifejezte részvétét. "Ha kellett, Robin Williams pilóta volt, ha kellett, orvos, szellem, bébiszitter, elnök, professzor, egy örökifjú Peter Pan, és még annyi minden. Földönkívüliként érkezett közénk, és úgy távozott, hogy lelkünk legmélyét is megérintette." - búcsúztatta az amerikai elnök.
 
Kiss Kati
 

Utoljára frissítve: 2014-08-12 08:55:18

További híreink
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Színes Bővebben
Mi alapján válassz pénztárgépet egyéni vállalkozóként?
Vállalkozóként tudod, hogy neked kell döntéseket hoznod – ezzel nincs is baj, amikor a szakmádról, a vállalkozást érintő termékről, szolgáltatásról van szó. De egy pénztá...
2024-03-27 11:42:55, Hírek, Színes Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyar Fotóművészek Szövetsége szervezésében egy generációkat összefogó csoportos kiállítás látható Pécsen....
Bővebben >>