Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Andrea napja van.
Önkormányzati kegyeltek a budai vár ingatlanjaiban
2016-12-10 13:15:15
Önkormányzati kegyeltek a budai vár ingatlanjaiban

Önkormányzati kegyeltek a budai vár ingatlanjaiban

Az Index szerint a szerencsések mindössze havi néhány tízezer forintért jutottak lakáshoz a főváros egyik legdrágább környékén. Az egyik érintett önkormányzati képviselő viszont állítása szerint nem is kötött jó üzletet, mert egy romos lakást kellett felújítania. Két feljelentést is tettek az ügyben.

 

A kerület polgármestere, Nagy Gábor Tamás egy 70 négyzetméteres lakásért havi alig több mint 80 ezer forintot fizet. Nem ő az egyetlen, aki nyomott áron lakhat a Vár területén: az Index szerint többek közt minisztériumi főosztályvezető és kerületi fideszes önkormányzati képviselő is így bérel ingatlant. Dankházi Tibor havonta kevesebb mint 50 ezer forintot fizet egy garzonlakásért a Mátyás-templom szomszédságában.

 

„Ezek teljesen reálisak, piaci alapon mennek. Ezek általában romos lakások, komoly felújítási költséggel bírnak. És hát ez a piac, ha én például a legjobb ajánlatot tettem, fel kellett újítanom. Öt év alatt 5-6 millió forintnál is többe kerül egy ilyen bérlet” – mondta el Dankházi Tibor önkormányzati képviselő.

 

Az egyik ingatlanportál szerint különleges a helyzete a Budai Várnegyednek, hiszen alig található itt eladó vagy kiadó lakás. Ha mégis, akkor csak az önkormányzati árlista sokszorosáért.

 

„A magánszemélyek és ingatlanközvetítők kínálatában a Várban található lakásokat átlagosan 170 és 350 ezer forint közötti összegért adják bérbe havonta. Ez nagyon nagy szórás, jellemzően befolyásolja az ingatlanállapot is” – közölte Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

 

(forrás: hirtv.hu; kép: illusztráció)

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz s...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szó...
Bővebben >>