Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Orbán a Zeneakadémián szűk körben, Karácsony a Városháza parkban, Quimby-koncerttel ünnepel
2019-10-23 10:11:07
Orbán a Zeneakadémián szűk körben, Karácsony a Városháza parkban, Quimby-koncerttel ünnepel

Orbán a Zeneakadémián szűk körben, Karácsony a Városháza parkban, Quimby-koncerttel ünnepel

Mint ismert, 1956-ban ezen a napon ezen a helyszínen nem történt vöröscsillagleverés, ellenben a téren összegyűlt tömegre a környező épületekről máig tisztázatlan felelősök által az ÁVÓ zúdított géppuskatüzet, ami után több száz áldozat maradt holtan a téren.

 

A 2019-es október 23-ai ünnepségek reggel 9-kor kezdődtek zászlófelvonással Budapesten a a Kossuth téren, tíz órától egész nap ingyenesen megtekinthető lesz a Szent Korona az Országházban. Ugyancsak egész nap családi programok várják az ünneplőket a Kossuth téren. Lesz gyerekfoglalkoztató, nosztalgiavillamosok, Csepel teherautók, rikkancsok korabeli ruhákban, mászófalak, valamint ’56 gasztronómiájával is megismerkedhetnek az érdeklődők.

 

Kedden délután a hagyományoknak megfelelően megtartották a Műegyetemtől a Bem-szoborig tartó fáklyás felvonulást.

 

Orbán Viktor miniszterelnök idén nem merészkedik a nép közé: este a Városháza parktól nem túl messze, a Zeneakadémián mond belterjes beszédet.

 

Este hét órakor a Millenárison megtartják a már hagyományos Szabadságkoncertet. Fellép a Honeybeast, Szabó Balázs Bandája, valamint Ferenczi György és az Első Pesti Rackák. A koncerten – regisztrációval – ingyenes a részvétel.

 

Az újonnan megválasztott fővárosi vezetés Karácsony Gergely főpolgármester ugyanis „Hol szabad vagy, otthon vagy – Budapest Mindenkié!” címmel a Városháza parkolójába vár mindenkit délután fél hattól a „Hol szabad vagy, otthon vagy – Budapest mindenkié!” elnevezésű programjára. A meghívó szerint Karácsony Gergely beszéde után fellép a Quimby is. „Tíz nap telt el azóta, hogy visszavettük Budapestet. Visszaszerezzük az elvett éveket, visszaadjuk a fővárost a budapestieknek, megteremtjük a beleszólás jogát közös ügyeinkbe és élő, élhetőbb, zöld metropoliszt építünk!” – áll a meghívóban.

 

Az új főpolgármester a helyszínről szólva korábban elmondta, a Városháza parkolónak használja Budapest egyik legjobb elhelyezkedésű terét, pedig a területből parkot, nyitott, szabadon bejárható teret kellene létrehozni. Karácsony Gergely beszéde előtt a Magyar Szolidaritás Mozgalom a Szabad sajtó útjára szervez ellenzéki gyűlést.

 

További híreink
Közös EP- és fővárosi listát állít az MSZP, DK és Párbeszéd
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre. Közös európai parlamenti- és fővárosi listát állít a három ...
2024-03-28 21:01:27, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A részletek egyelőre nem ismertek, vizsgálat indult az ügyben.
Bővebben >>