Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Orbán azt javasolja, mindenki becsülje meg a munkahelyét, mert azokért harc lesz
2022-07-15 19:37:51
Orbán azt javasolja, mindenki becsülje meg a munkahelyét, mert azokért harc lesz

Orbán azt javasolja, mindenki becsülje meg a munkahelyét, mert azokért harc lesz

 

Orbán szerint az európai gazdaság recesszióba lép, „zsugorodni kezd”, a teljesítménye csökken. Orbán azt tanácsolja mindenkinek, akinek van munkája, hogy becsülje meg, és tegyen meg azért mindent, hogy ez a munka meg is maradjon. Európában háborús árak vannak, senki sem gondolta volna február 24-én, hogy nem egyszerűen egy konfliktusháború tör ki, hanem új korszak jön és belépünk a háborúk korába – mondta továbbá a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

 

„Ez a háború a világgazdaságban is zajlik, legalábbis Európában mindenképp. És ez megkérdőjelez mindent, harcolni kell mindenért, amit eddig természetesnek vettünk” – tette hozzá. Szerinte két nagy csata lesz, az egyik az energiáért folyik, de lesz harc a munkahelyekért is. 

 

„Akinek van munkája, annak azt tanácsolom, hogy becsülje meg, mert most munkaerőhiány van még, de hamarosan recesszió jön és munkahelyek fognak megszűnni” – figyelmeztetett. A miniszterelnök kitért a szankciókra is: „Eleinte azt hittem, hogy az európai gazdaság csak lábon lőtte magát a szankciókkal, de most már azt látom, hogy tüdőn és levegőért kapkod” – szögezte le.

 

Úgy látja, ki kellett hirdetniük az energia-veszélyhelyzetet, ezért felállítottak egy operatív törzset is, melyet Gulyás Gergely vezet. Szerinte két helyzet lesz Európában: valahol nem lesz elég energia, máshol lesz, de drágán. – Mi ez utóbbiak közé tartozunk – mondta. Ezután rátért a rezsicsökkentésre, és arról győzködte a hallgatókat, hogy annak, aki átlag fölött fogyaszt, be kell látnia, hogy kénytelenek az átlag feletti fogyasztásra magasabb díjat kivetni, különben az egész rezsicsökkentést meg kellene szüntetni.

 

Mint kiemelte, a kormány úgy hozott döntést, hogy rendelkezett a teljes számokkal, majd elmondta a szerdán ismertetett számokat az átlagfogyasztásról. Szerinte Magyarországon nehezebb a helyzet, mint Európában, mert a havi bevételben jóval nagyobb arányt képvisel a rezsi ára. Arról beszélt, hogy a baloldal sosem támogatta a rezsicsökkentést, ám ők bevezették és meg akarják védeni.

 

„Nem vagyunk egyformák, van aki majd megérti, van, aki majd nem” – mondta arra, hogy vajon mindenki megérti-e majd, hogy most már nem fér bele a teljes rezsicsökkentés. – „A háború előtt belefért, de most, hogy háborús állapotok vannak és háborús infláció, már nem” – tette hozzá. Ugyanakkor örülne, ha ezt mindenki belátná.(...)

 

Orbán jó és szükséges döntésnek tartja a kata átalakítását. Hozzátette: 2012-ben azok között volt, akik kigondolták. Az elején mindenki csak magánszemélyeknek számlázott, de aztán elkezdték ezt kihasználni, jöttek a cégek, és meggyőzték az alkalmazottaikat, hogy számlázzanak.

 

Úgy látja, hogy 300 ezren valójában színlelt katások. „Ez is belefért volna, de most, hogy háborús állapotok vannak, ez nem fér bele. Méghozzá a nyugdíjrendszer miatt nem fér bele” – hangsúlyozta, az ugyanis szerinte nem fog menni, hogy 450 ezer ember nem fizeti be a nyugdíjkasszába azt a pénzt, amit be kéne. Ennek kapcsán az ápolónőket emlegette, mint Gulyás Gergely szerdán, azt, hogy a nyugdíjbefizetésük menyivel magasabb, mint a katásoké. „A katás kiskapukat bezártuk, nem is fogjuk újra kinyitni” – szögezte le, majd mindenkit arra biztatott, hogy keressen egyéb adózási lehetőségeket, de vissza is lehet menni munkavállalónak.

 

Végül a háború veszteseiről és győzteseiről beszélgetett a műsorvezetővel, és arra hívta fel a figyelmet, hogy a háború meghosszabbítása mögött üzletembereket és háborús uszítókat kell keresni, és ide sorolta a „Soros György-féléket”.

 

(forrás: Kossuth Rádió; hang.hu)

 

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szó...
Bővebben >>