Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Orbán fejezze be az állami vagyon felélését!
2014-02-04 13:54:40
Orbán fejezze be az állami vagyon felélését!

Orbán fejezze be az állami vagyon felélését!

Orbán Viktor hagyja abba az állami vagyon felélését, vonja vissza a TakarékBank privatizációs pályázatát és azonnali hatállyal állítson le minden állami vagyonügyletet.

 

 

Scheiring Gábor, a Párbeszéd Magyarországért képviselője keddi sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet, hogy a kormányzat korábban államosította és szétverte a takarékszövetkezeti rendszert, most pedig sebtiben privatizálni akarják a százmilliárd forinttal feltőkésített TakarékBankot úgy, hogy a pályázatból kizárják a korábbi tulajdonosokat. 


- A kiírást úgy rakták össze, hogy annak feltehetően csak egyetlen nyertese lehet. Ez a nyertes pedig nagy valószínűséggel az Első Hazai Pénzügyi Szolgáltatásfejlesztési Kft. lesz, amelynek az a Vojnits Tamás az ügyvezető igazgatója, aki egyébként a takarékszövetkezeti rendszer államosítását levezényelte - jelentette ki a politikus.


Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség szombaton, Budapesten tartott közgyűlését követően közölte, tagszervezetei érvénytelennek tekintik a TakarékBankban lévő állami részesedések értékesítésére kiírt pályázatot, és ha a kiírók nem minősítik azt érvénytelennek, magyar és akár európai uniós fórumokhoz fordulnak jogorvoslatért. Álláspontjuk szerint a kiírás nem felel meg a kormány határozatának, amely megfogalmazta a takarékszövetkezeti szektor előnyben részesítését a pályázaton, sőt arra enged következtetni, mintha az egyébként nyilvános pályázatot kizárólag egy ajánlattevőre írták volna ki.


-naan-

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>