Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Orbán Gáspár szerint nem az apja hatalma, hanem Jézus Krisztus Szupersztár segíti őket a többmilliós fenntartásban
2018-01-14 17:00:31
 Orbán Gáspár szerint nem az apja hatalma, hanem Jézus Krisztus Szupersztár segíti őket a többmilliós fenntartásban

Orbán Gáspár szerint nem az apja hatalma, hanem Jézus Krisztus Szupersztár segíti őket a többmilliós fenntartásban

 

Alapvetően egyetemistáknak szerveznek alkalmakat, hozzájuk próbálnak szólni, amire lehet mondani, hogy hipszter. „Hogy ez szellemiségben vagy bármi másban jelent-e bármi mást is, azt nem tudom.” Az, hogy a közelmúltban elkezdtek nyilatkozni a sajtónak – a Felházról nemrég a 24.hu közölt hosszú riportsorozatot –,  szerintük azért történik, mert úgy érezték, Isten vezeti őket erre.

 

Szóba került a Fidesz által sokáig üldözött Hit Gyülekezete is, mivel többen hasonlították már hozzájuk a a Felházat. Ember Illés szerint azonban ez a párhuzam sántít, ők soha nem akarnak Németh Sándor gyülekezeti szervezet lenni. De annak örül, ha létezik ilyen párhuzam a két felekezet médiamegjelenésében.

 

„Isten királyságában egy térfél van" – szögezi le Orbán Gaspár az azzal kapcsolatos felvetésre, hogy tükröződik-e a magyar politikai élet megosztottsága a hívők életében.

 

 

A Felház rendezvényeiről az a hír járja, hogy egy-egy alkalmuk költsége több millió forint, sőt, havi szinten a tevékenységük is ennyibe kerül, aminek kapcsán a két interjúalany elárulja, hogy egy-egy vidéki rendezvényük körülbelül 5-600 ezer forintba kerül, de amikor a Millenárison vagy az Akváriumban voltak, az drágább volt.

 

A legnagyobb rendezvényük 5 millió forintba került. „Arra egy egész csapat van, aki azért szokott imádkozni, hogy összejöjjön a pénz, amikor pedig nincs meg a megfelelő keret, gyűjtenek, adományokat várnak. Rendezvényeiken sportolók, énekesek is vesznek részt, de olyan szupersztárok, mint a Szent Szellem, Jézus Krisztus is megjelenik” – mondja Orbán Gáspár.

 

A beszélgetés egy későbbi pontján Ember Illés kifejti, hogy voltaképpen a magyarok ugyanolyan hévvel, ugyanolyan őszintén utasítják el Istent, és fogadják is be a szívükbe.

 

Orbán Gáspár ehhez hozzáfűzi: „A magyar nemzetnek nincs más esélye, mint Jézus Krisztus."

 

(A hvg.hu nyomán)

 

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jel...
Bővebben >>