Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Orbán hadat üzent Európának Kötcséről..?
2016-09-12 18:00:26
Orbán hadat üzent Európának Kötcséről..?

Orbán hadat üzent Európának Kötcséről..?

A pestisracok.hu helyszíni jelentése szerint Orbán a világ és Európa átrendeződése apropóján, az általa nihilistának definiált balliberális európai politikai elitet támadta a következő gondolatmenettel:

 

„Amit ma az ellenfeleink képviselnek, annak semmi köze a nagy liberális elődök gondolataihoz, az puszta nihilizmus, és ez a nihilista szemlélet lopakodva rátelepedett a világ és az Európai Unió intézményeire.”

 

A miniszterelnök név szerint említette Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét, Guy Verhofstadtot, az Európai Parolament liberális frakciójának a vezetőjét és Martin Schultz EP-elnököt konkrétan meg is nevezte. „A nihilisták a társadalomban kisebbségben vannak, de az európai elitet már rég elfoglalták” – állította.

 

A nihilistákról pont úgy nyilatkozott, mint annak idején Csurka István MIÉP-alapító az SZDSZ-ről. A párhuzam Orbán átköltésében a polgári pikniken így szólt: „Csurka István az SZDSZ-ről szólva lehangolóan, de pontosan megragadta a dolgok lényegét: ők nem választást akarnak nyerni, hanem be akarnak ülni a zsűribe. Miként a nihilista elit is megragadta a zsűri pozícióját az európai intézményrendszerben. Ők azok, akik minden értékvitát elvetnek a politikailag korrekt beszédmód hazugsága mögé bújva” – hangoztatta Orbán.

 

A miniszterelnök ismét elvetette a politikailag korrekt beszédet. Szerinte ahogyan Nicolas Sarkozy volt francia elnök is megfogalmazta, a politikai korrektség, a PC nem más, mint gondolatrendőrség, de – szintén Sarkozyvel szólva – ideje megszabadulnunk a kisebbségek rémuralmától. Zárójelbe kell tennünk a PC érvrendszert és logikát. Furcsa, de a britek távozása az unióból egyben nagy lehetőség is a szembenézésre; hogy mi az az elit, amelyet egy 65 milliós nagy ország elutasított” – magyarázta.

 

A miniszterelnök figyelmeztetett továbbá arra is, hogy a kommunisták olyanok, mint a Terminátor: néhány szétesett törmelékből is képesek újraéledni. Vigyázzanak tehát azok, akik félnek a lövöldöző, napszemüveges fémvázaktól, és legyenek résen azok, akik lövöldöző, napszemüveges fémvázak, hiszen hamarosan újjáéledhetnek.

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Tegyük tisztába a fogalmakat!
Ma már a legtöbb cégnek szüksége van weboldalra vagy az internetes kereskedéshez webáruházra, és ennek kapcsán kerülnek előtérbe a domain és a tárhely fogalmak, amelyekrő...
2024-03-14 17:32:38, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mi...
Bővebben >>