Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Orbán: Jó reggelt, Magyarország! Jó reggelt, magyarok! Jó reggelt Andy Vajna!
2015-02-27 20:31:21
Orbán: Jó reggelt, Magyarország! Jó reggelt, magyarok! Jó reggelt Andy Vajna!

Orbán: Jó reggelt, Magyarország! Jó reggelt, magyarok! Jó reggelt Andy Vajna!


Orbán: A következő három év célja, hogy a szocialisták ne térjenek vissza


A következő három év célját, küldetését Orbán Viktor úgy jelölte ki - azon túl, hogy a szocialisták ne térjenek vissza -, hogy az a mindennapi keményen dolgozó emberekről és családjukról szóljon. A magyar társadalom nem lehet többé olyan hely, ahol az egyes emeletek között nincs közlekedés, a keményen dolgozó magyarok százezreit is be kell engedni a polgári társadalomba - fogalmazott.

 

A cél, hogy mindenki, aki dolgozik, meg tudjon és egyre könnyebben tudjon megélni a munkájából - mondta a kormányfő. Ezért fog nőni a kétgyermekes családok adókedvezménye, otthonteremtési program és újabb életpályamodellek indulnak, emelkedik a háziorvosok juttatása, új óvodák épülnek, új szakmunkásképző rendszert alakítanak ki, valamint ingyenes lesz a közétkeztetés a gyermekeknek - sorolta, megjegyezve azt is, hogy ezért próbálnak tető alá hozni egy hosszabb távú béremelési programot a munkaadók és a munkavállalók között.

 

 

Megígérte továbbá a bankok elszámoltatásának végigvitelét és a rezsicsökkentés megvédését "a még oly körmönfont brüsszeli szándékoktól, mint amilyenek most éppen az energiaunió tervében vannak elrejtve". A keményen dolgozó magyarokat gazdasági növekedés mellett, azzal együtt, a versenyképesség javításával párhuzamosan kell megsegíteni - tette hozzá Orbán Viktor.

 

Beszélt arról is, kormányzati feladatnak tekinti, hogy Magyarország felkészüljön a visszafordíthatatlannak tűnő klímaváltozásra, a technológiai áttörések új hullámára, ideértve a genetikai orvoslás új fejleményeire. Szerinte a kormányzatok képesek a leginkább befolyásolni a technológiai változás hatásait, ezért ösztönözniük kell a magánszektort a kreativitásra, az innovációra, és biztosítaniuk kell, hogy polgárok rendelkezzenek a versenyhez szükséges eszközökkel. Megjegyezte: ezt a munkát irányítja Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke.

 

Orbán: A kétharmaduk is elesett, a nyugati elvtársak is megnyugodhatnak, mert jó demokraták vagyunk


A kormányfő beszéde végén értékelte a vasárnapi veszprémi időközi választást, kiemelve: régóta nem fordult velük elő az, mint most, hogy simán veszítettek. Orbán Viktor azt mondta, akár nézhetnék a dolog előnyös oldalát is: ha egy független jelölt győzelmet arathat, az azt jelenti, a választási törvény jó és működik. "A demokráciával sem lehet komolyabb baj, ha ilyesmi előfordulhat, a sajtószabadságról nem is beszélve, mert anélkül hogyan győzhetett volna a független, szocialista jelölt" - fogalmazott.

 

A kétharmaduk is "elesett" - folytatta -, "a nyugati elvtársak" is megnyugodhatnak: "jó demokraták vagyunk". Ezt azzal magyarázta: arrafelé az a jó demokrata, aki veszít, vagy ha nyer, akkor is legyen gyenge. "Ez nem vicc, vagy hogy stílszerű legyek, kész vicc" - fogalmazott. A Fidesz-elnök azt mondta, híveik nem jelentéktelen része nem állt ki mellettük, minden bizonnyal elégedetlen velük, ezért valószínűleg több egyeztetésre, megegyezésre és több konzultációra lesz szükség a jövőben. 


Forrás: facebook.com

 

Orbán Viktor szerint egy felfokozott választási év után nem szabad megnyugodni, már látszik, nem lesz egy nyugodt percük sem, folyamatos és kíméletlen támadások érik őket, állandó lesz a negatív kampány. Ezt nem szabad alábecsülni - mondta. Úgy folytatta, tanulni kell a saját tapasztalataikból: így járt pórul az Antall-kormány, és így jöttek vissza velük szemben a szocialisták.

 

Orbán: Azok hullatnak krokodilkönnyeket a szegényekért, akik elvették a nyugdíjakat, a fizetéseket, és munkanélküli segélyezetté tették a magyar emberek százezreit

 

A pártelnök szerint ha nem lesznek észnél, még azok fogják őket korrupcióval vádolni, akik szétlopták az országot. A végén azok fognak arrogánsnak nevezni bennünket, akik a képébe vágták az egész országnak, hogy kormányzás helyett hazudtak éjjel-nappal; a végén még a kommunista milliárdosok fognak urizálásról beszélni, és azok hullatnak krokodilkönnyeket a szegényekért, akik elvették a nyugdíjakat, a fizetéseket, és munkanélküli segélyezetté tették a magyar emberek százezreit - mondta.

 

A miniszterelnök szerint a végén azok fognak felelősségről papolni, akik az évszázad felelőtlenségét követték el a devizahitelezéssel. Legyünk ismét észnél! Ne üljünk a babérjainkon! Tápászkodjunk fel a karosszékeinkből, mielőtt késő lenne! - kérte pártját és annak híveit Orbán Viktor, hozzátéve, hogy csak akkor lesz polgári Magyarország, ha mindenki dolgozik érte, akinek az fontos.

 

Orbán Viktor szerint polgári demokráciákban nincs végleges győzelem, csak a kommunisták gondolkoztak így. A demokráciában minden nap meg kell küzdeni a bizalomért és elismerésért - hangoztatta. Úgy fogalmazott: a polgári demokráciáért csak együtt lehet harcolni és nem egymás ellen, mert egységben az erő, mert egy a tábor, egy a zászló. Jó reggelt, Magyarország! Jó reggelt, magyarok! - zárta beszédét a szokásostól eltérő fordulattal a pártelnök-miniszterelnök.

 

 Forrás: facebook.com


Orbán: egyéni ambíció nem kerülhet a haza szolgálata elé


Sem egyéni ambíció, sem egyéni vagy csoportérdek nem kerülhet a haza érdeke és szolgálata elé - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Budapesten, a Várkert Bazárban tartott évértékelő beszéde elején. A kormányfő azt is hangsúlyozta szónoklatát megnyitva, hogy "mi egy kereszténydemokrata alapokon álló néppárti közösség vagyunk, amelynek eszménye, vezércsillaga a polgári Magyarország".

 

DK: Orbán semmitmondó beszédet tartott

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint pénteken egy "szellemileg és politikai cselekvőképességében megrogyott" miniszterelnököt látott az ország - reagált Orbán Viktor évértékelőjére a párt szóvivője. Gréczy Zsolt sajtótájékoztatóján hozzátette: a miniszterelnök semmitmondó beszédet mondott és olyan adatokkal próbálta alátámasztani kormányzása sikereit, amelyek nem felelnek meg a valóságnak vagy a korábbi adatokhoz képest "nem állják ki az idő próbáját".

 

A kormányfő arról beszélt, hogy megmentették a devizahiteleseket, de arról nem, hogy a devizahiteleket ők "zúdították rá" az országra 2001-ben - mondta Gréczy Zsolt. A miniszterelnök elmondta, hogy több gyermek született az utóbbi egy évben, de azt nem tette hozzá, hogy Gyurcsány Ferenc kormányzása idején ennél nagyobb volt a gyermekvállalási kedv - tette hozzá. Kitért arra is, hogy Orbán Viktor szerint gazdasági csoda van Magyarországon, de azt nem mondta el, hogy a gazdasági növekedést azok a beruházások gerjesztik, amelyeket még a Gyurcsány-kormány hozott Magyarországra.

 

A DK szerint a polgári Magyarországot nem képviselheti olyan ember, aki idegengyűlöletre apellál; egy polgár nem beszél arról, hogy a bankok ártanak, nem bántja a szabadságot, a demokrácia intézményeit vagy a piacgazdaság eszményét - mondta a szóvivő. A polgári Magyarországot a DK képviseli, az országnak pedig az az érdeke, hogy Orbán Viktornak ez legyen az utolsó évértékelő beszéde - jelentette ki Gréczy Zsolt.

 

-mezei-

 

 

Utoljára frissítve: 2015-02-27 22:23:19

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A különböző weboldalaknak eltérő méretű tárhelyre van szüksége. Egy kisebb, bemutatkozó honlap könnyen lehet, ...
Bővebben >>