Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Orbán jön, Nagy Imre megy – egy megdöbbentő történet O.V. valódi szándékairól
2018-12-29 10:22:10
Orbán jön, Nagy Imre megy – egy megdöbbentő történet O.V. valódi szándékairól

Orbán jön, Nagy Imre megy – egy megdöbbentő történet O.V. valódi szándékairól

Mint olvasható és látható, a Miniszterelnökség székházának egyik sarokrészén gondos és szorgos kezek egy fülkét alakítottak ki, s abba Szent Mihály arkangyal szobra került, amint a sárkány képében megjelenő gonoszt legyőzi.

 

Mihály arkangyal – s ez mind köztudott – a legmagasabb mennyei fejedelmek egyike (Dániel 10,13), a sátán, ill. a sárkány legyőzője (Jelenések 12,7 skk), a mennyei seregek főparancsnoka, a Mennyország alkirálya, aki Isten mellett küzd, s legyőzi a gonosz erőket, így Lucifert, a legfőbb Rosszat, akit eltapos („Oroszlánon és áspiskígyón jársz, megtaposod az oroszlánkölyköket és a sárkányt” – Zsolt 91,13), lándzsájával átszúr, majd letaszít a Földre. Nevének jelentése héberül: מִיכָאֵל – miká’él, latinul: Quis ut Deus – ki olyan, mint Isten?

 

Hát ő maga. Mert most eljőve a pillanat, amikor önmagát szoborba önteté.

 

Történelmi pillanat mindez, váratlan, de talán mégsem.

 

Akkor hát elmesélek egy kedves történetet.

 

Egy 2005 decemberi, adventi találkozón Balog Zoltán református lelkész, a Polgári Magyarországért Alapítvány főigazgatója és Balás Béla kaposvári püspök jelenlétében a 2006-os választásokra készülő Orbán Viktor saját hitéről beszélt, illetve a politika és a hit viszonyáról. Ekkor hangzott el politikai crédója: „nekem az országot kell építenem, kis o-val, az országot – ami a magyar nemzet e világi országa –, és nagy O-val is, az országot, Isten országát, és ez a magasabb rendű célja és értelme annak, amit teszek. Mindenfajta politikai kalkuláción túli, a fölött álló, magasabb rendű értelem. És egyre inkább érzem, hogy erőt ad, hogy ennek a szolgálatába állhattam, és ennek a szolgálatának szentelhettem magamat.”

 

De amit most igazából idéznünk kell, az a beszélgetés legelejének esszenciális felütése. Balog ezzel a kérdéssel kezdte a beszélgetést: „Milyen személyes utat jártál be a hit világában?” Erre Orbán az alábbiakat válaszolta: „Keresztény családba születtem – mondta Orbán Viktor –, rendes nevem is van, nemcsak az, amit önök ismernek, ez az alázatot nélkülöző Viktor. Megkereszteltek, fölvettek e keresztény közösségbe, elsősorban a nagyszüleim ragaszkodásának eredményeképpen. A keresztlevelemben a Mihály név is szerepel. Ez nem olyan rossz kombináció, ha belegondolok.” Amire Balog Zoltán, a kiválasztottnak szóló áhitat elcsukló hangján, idvezült mosollyal az ajkán, mintegy rásegítve, hogy az agyalágyult is értse, közbeszólt: „Győztes Mihály arkangyalra gondolsz…”

 

Feleim, örvendjetek hát, mert íme, mostantól ott áll jó Budában Orbán szobra, visszafogottan még, nem pöffeszkedve, saját munkahelyének e célra kialakított ülőfülkéjében, Viktor Mihály, Győztes Mihály minden Gonoszt megsemmisítő, egész alakos bronz szobra, kezében Mihály mennyei pajzsa, nagy O-val, egyenest Isten Országából, rajta kis o-val Magyarország államcímerével.

 

Nem kétséges, Orbán is szerény: engedte önnön testi mivoltának börtönébe költözni Mihály arkangyalt.

 

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>