Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Luca napja van.
Orbán korábbi kabinetfőnöke izraeli nagykövet lesz?
2013-08-26 18:28:18
Orbán korábbi kabinetfőnöke izraeli nagykövet lesz?

Orbán korábbi kabinetfőnöke izraeli nagykövet lesz?

Nagy Andor, a KDNP képviselője és Fidesz-alapító lemondott mandátumáról.

 

Kövér László házelnök a hétfői, rendkívüli ülésnapon jelentette be, hogy Nagy Andor, a KDNP képviselője lemondott mandátumáról. A bejelentésben elhangzott, hogy a képviselőt  a miniszterelnök nagyköveti feladattal bízta meg - a hvg.hu értesülései szerint Izraelbe akkreditálják.

 

Nagy Andor eredetileg a Fidesz alapító tagja volt, az első Orbán-kormány idején a miniszterelnök kabinetfőnökeként tevékenykedett, majd 2006-ban átigazolt a kereszténydemokratákhoz, és itt folytatta 2010-ben is. Korábbi tervek szerint ő lehetett volna a környezetvédelemért felelős miniszter, ám a környezetvédelem végül nem kapott önálló tárcát, a szakterület részben a Vidékfejlesztési Minisztériumhoz, részben a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz került két külön államtitkárral.

 

A 199 fős parlament megteremtésével a 224 Fidesz- és a 36 fős KDNP-frakció egyes tagjai – akik sem listás helyben, sem egyéni képviselői mandátumban nem reménykedhetnek – a kormányzati, hivatali apparátusban próbálnak helyet foglalni, mások pedig diplomáciai karrierben reménykednek - írja a hvg.hu.

 

-naan-

kép: zoldjovo.eu

Utoljára frissítve: 2013-08-27 13:32:55

További híreink
Betörtént a szegedi Fidesz iroda ajtaját
Csütörtökre virradóra ismeretlenek egy féltéglával betörték a Viktor Hugo utcában található Fidesz iroda ajtajának üvegét. A párt feljelentést tett az ügy miatt.
2018-12-13 13:50:44, Hírek, Aktuális Bővebben
Szegedi hotelekben is szinte telt ház lesz karácsonykor
Évről évre egyre nagyobb az érdeklődés a karácsonyi időpontok iránt a szálláshelyeken: idén 85 százalékkal nő a forgalom a december 22-26. közötti időszakban a Szállás.hu...
2018-12-13 13:33:30, Hírek, Aktuális Bővebben
Élményeket kapnak a hátrányos helyzetű gyerekek az önkormányzat jóvoltából
Az önkormányzat az idén már harmadik alkalommal hirdette meg az oktatási támogatási keretet. A 15 millió forintos keretre csak a Szegeden működő oktatási-nevelési intézmé...
2018-12-12 19:31:20, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Jóváhagyták az Ukrajnának nyújtandó új makroszintű pénzügyi támogatási program legelső, 500 millió eurós kifiz...
Bővebben >>