Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma György napja van.
Orbán korábbi kabinetfőnöke izraeli nagykövet lesz?
2013-08-26 18:28:18
Orbán korábbi kabinetfőnöke izraeli nagykövet lesz?

Orbán korábbi kabinetfőnöke izraeli nagykövet lesz?

Nagy Andor, a KDNP képviselője és Fidesz-alapító lemondott mandátumáról.

 

Kövér László házelnök a hétfői, rendkívüli ülésnapon jelentette be, hogy Nagy Andor, a KDNP képviselője lemondott mandátumáról. A bejelentésben elhangzott, hogy a képviselőt  a miniszterelnök nagyköveti feladattal bízta meg - a hvg.hu értesülései szerint Izraelbe akkreditálják.

 

Nagy Andor eredetileg a Fidesz alapító tagja volt, az első Orbán-kormány idején a miniszterelnök kabinetfőnökeként tevékenykedett, majd 2006-ban átigazolt a kereszténydemokratákhoz, és itt folytatta 2010-ben is. Korábbi tervek szerint ő lehetett volna a környezetvédelemért felelős miniszter, ám a környezetvédelem végül nem kapott önálló tárcát, a szakterület részben a Vidékfejlesztési Minisztériumhoz, részben a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz került két külön államtitkárral.

 

A 199 fős parlament megteremtésével a 224 Fidesz- és a 36 fős KDNP-frakció egyes tagjai – akik sem listás helyben, sem egyéni képviselői mandátumban nem reménykedhetnek – a kormányzati, hivatali apparátusban próbálnak helyet foglalni, mások pedig diplomáciai karrierben reménykednek - írja a hvg.hu.

 

-naan-

kép: zoldjovo.eu

Utoljára frissítve: 2013-08-27 13:32:55

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándék...
Bővebben >>