Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma József napja van.
Orbán megalkotta az Üzbég-Magyar Burgonyakutató Központot
2021-04-01 22:04:34
Orbán megalkotta az Üzbég-Magyar Burgonyakutató Központot

Orbán megalkotta az Üzbég-Magyar Burgonyakutató Központot

Az Agrárminisztérium témában kiadott közleménye szerint Nagy István kiemelte: „a kenyér mellett a burgonya a másik igen fontos élelmiszer, amelynek nemcsak múltja, hanem jövője is van a térségben.”

 

Kiderült: a magyar és üzbég szakértők közösen mérik majd fel a helyi burgonyatermesztési, illetve kutatási lehetőségeket, megfogalmazzák az igényeket és lehetőségeket, valamint részletes projekteket dolgozzanak ki az ágazat további fejlődése érdekében.

 

Mint arról beszámoltunk, Orbán Viktor azért ment Üzbegisztánba, hogy beindítsa a magyar gazdaságpolitika harmadik fázisát. Ez elmondása szerint úgy történik majd, hogy a megerősödött magyar vállalkozások külföldön hoznak létre vállalkozásokat, hajtanak végre beruházásokat, és az ott megtermelt profitot fogják majd hazahozni Magyarországra.

 

A szintén Üzbegisztánban tárgyaló Szijjártó Péter külügyminiszter közleményéből az is kiderült, hogy 9 megállapodást írt alá az üzbég és a magyar kormány kedden Taskentben, és ezek alapján magyar vállalatok kapják meg a lehetőséget arra, hogy stratégiai ágazatokat átalakítsanak, illetve modernizáljanak itt Üzbegisztánban.

 

(telex.hu)

További híreink
Milyen deszkát használjunk otthoni barkácsoláshoz?
Számtalan megoldás közül lehet választani, de egyáltalán nem mindegy, hogy melyik számít a leghatékonyabbnak, melyik felel meg igazán az igényeinknek és mivel a legkönnye...
2024-03-14 17:40:46, Hírek, Aktuális Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Aktuális Bővebben
Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata – fogalmazott a Hvg36...
2024-03-02 16:17:20, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egyedülálló digitális rendezvényplatformot fejlesztettek ki a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Ka...
Bővebben >>