Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Orbán meghosszabbította a kijárási korlátozást, Karácsony lezáratta a Margitszigetet, a Római-partot
2020-04-10 08:31:33
Orbán meghosszabbította a kijárási korlátozást, Karácsony lezáratta a Margitszigetet, a Római-partot

Orbán meghosszabbította a kijárási korlátozást, Karácsony lezáratta a Margitszigetet, a Római-partot

Karácsony Gergely először úgy reagált, egyelőre nem tudják, jogilag egészen pontosan milyen lehetőségeik is lesznek, végül este 10-kor egy közleményben jelezte, hogy bár a kormányrendelet még nem jelent meg, mégis döntött néhány dologról.

 

A közleményben az áll:

 

"Bár még mindig nem jelent meg a kormányrendelet, amely értelmezi a miniszterelnök szavait, hogy milyen többletjogosítványokat kapnak a polgármesterek, az idő sürget. A húsvéti hosszú hétvége órákon belül elkezdődik.

 

A budapestiek védelmében, annak érdekében, hogy a főváros kezelésében álló különösen frekventált közterületeken ne legyen a járványveszély szempontjából veszélyes tömeg, elrendelem péntektől hétfőig reggel 8 órától este 10 óráig a Margitsziget, az Óbudai sziget és a Római-part lezárását.

 

Terdik Tamást, Budapest rendőrfőkapitányát arra kértem, a rendőrség szerezzen érvényt a lezárásokról szóló döntésemnek. Utasítottam Handl Tamást, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság vezetőjét, hogy munkatársaival mindenben legyen a BRFK segítségére. Egyben utasítottam a BKK-t, hogy erre a négy napra függessze fel a 26-os busz közlekedését, valamint a jelzett időszakban ne álljon meg a 4-es, 6-os villamos a Margitszigetnél”.

 

A főpolgármester hozzáteszi, hogy tisztában van vele, hogy "a döntés a kikapcsolódni vágyó budapestiek körében népszerűtlen lehet, sokaknak okoz kényelmetlenséget", ám a járvány terjedésének megfékezése most a fontos, és ehhez nehéz döntéseket is meg kell hozni.

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz s...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A rövid válasz: igen! Nemcsak, hogy bátran kombinálhatod ezt a két szuper összetevőt, de bátorítunk is rá, ugy...
Bővebben >>