Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Orbán megköszönte a budapestieknek Erdogan „befogadását” – de nem érti a kritikákat
2019-11-08 12:58:52
Orbán megköszönte a budapestieknek Erdogan „befogadását” – de nem érti a kritikákat

Orbán megköszönte a budapestieknek Erdogan „befogadását” – de nem érti a kritikákat

Ennek ellenére Magyarország miniszterelnöke szokásos péntek reggeli szózatában tudatlanságnak nevezte a török elnököt célzó ellenzéki bírálatokat.

 

Szerinte Recep Tayip Erdogan elmozdítását a bevándorláspárti erők szorgalmazzák, mert évente 1 millió bevándorlót akarnak Európába hozni. Úgy vélte, ezzel szemben a magyar közvélemény többsége elfogadja a nemzeti alapú külpolitikát.. Szerinte ebbe illeszkednek a Magyarország és más országok közötti gazdasági megállapodások is. 

 

Orbán az állami rádiójában aranykornak nevezte a főváros elmúlt 9 évét, amit azzal magyarázott, hogy Budapest vezetése meg tudott egyezni a kormánnyal a fejlesztésekről. Itt most viták vannak, és álmokat kell feladni.

 

Példaként a Liget projektet hozta fel, ami az egész nyugati világ legnagyobb fejlesztési programja, és amit megakasztottak, ha derékba nem is törték- tette hozzá. Orbán Viktor reagált a budai szuperkórház kapcsán megfogalmazott ellenzéki bírálatokra is, mondván nem érti, hogy lett a stadionstopból, kórházstop.

 

 

A külföldi sajtó is megemlékezett a teljesen értelmetlennek tűnő, ám erős értetlenséget és felháborodást kiváltó látogatás hátteréről. Ebből kiemelnénk a német Der Spiegel kommentárját, amiben értelmezni próbálják Orbán vonzalmát a török diktátor iránt.

 

A tekintélyes politikai hetilap szerint Orbán Viktor „csodálja” a török elnök politikai stílusát, és az unión belül mindenki mással szemben egyedül képviseli az Erdogan felé baráti irányvonalat, amit azzal indokol, hogy Törökország Európa legfontosabb stratégiai partnere a menekültválsággal kapcsolatban. Felhívják a figyelmet arra is, hogy Orbán magatartása messze eltávolodott a magyar érdekektől és a reálpolitikától.

 

Orbán Törökország iránti affinitásában személyes okok is közrejátszanak – írja a Der Spiegel, és megemlíti, hogy a magyar miniszterelnök régi barátai közé tartozik Adnan Polat török ingatlanmágnás, a Galatasaray isztambuli futballklub volt elnöke, aki többek közt Orbán vejével, Tiborcz Istvánnal is üzletelt Magyarországon, az ő pénzéből újították fel Gül Baba türbéjét Budapesten, és azt tervezi, hogy több száz millió eurót fektet be Magyarországon a megújítható energiaszektorba.

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A rövid válasz: igen! Nemcsak, hogy bátran kombinálhatod ezt a két szuper összetevőt, de bátorítunk is rá, ugy...
Bővebben >>