Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Orbán megmondja, ki a jó bérmunkás migráns
2016-07-12 14:15:04
Orbán megmondja, ki a jó bérmunkás migráns

Orbán megmondja, ki a jó bérmunkás migráns

Bár Magyarország tavaly pengedrót kerítést épített a déli határnál a migránsok ellen, és azóta is börtönbe küldi az illegális határátlépőket, most rájött, hogy mégiscsak szüksége van a külföldi munkaerőre – írja a Washington Post.

 

A lap azt írja, Magyarországon súlyos munkaerőhiány lépett fel, ezért a kormány azt fontolgatja, hogy az Európai Unión kívülről hív meg vendégmunkásokat, akik néhány évig maradhatnának az országban, de nem kapnának állampolgárságot.

 

A lap kitér arra, hogy az osztrák Die Presse szerint Varga Mihály támogatja a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) ezzel kapcsolatos kérését. Eszerint 250 ezer munkavállaló kellene, de a tervek szerint Magyarország csak képzett, kulturálisan integrálható vendégmunkásokat szeretne, vagyis a muszlimokat nem látnák szívesen.

Utoljára frissítve: 2016-07-13 13:00:58

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>