Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Orbán mindent átad választás előtt, ami nem szalad el
2014-03-27 11:54:28
Orbán mindent átad választás előtt, ami nem szalad el

Orbán mindent átad választás előtt, ami nem szalad el

Orbán Viktor és Robert Fico közösen adnak át egy új szlovák-magyar gázvezetéket - igaz, abból legfeljebb az év vége felé érkezhet majd földgáz Magyarországra. 

 

A nagy Nemzeti Átadás Hullám újabb állomásához érkeztünk csütörtökön: Orbán Viktor és Robert Fico közösen adnak át egy új szlovák-magyar gázvezetéket, annak ellenére, hogy az még tulajdonképpen el sem készült. 

 

Bizony, nem történt meg a több hónapot igénybe vevő próbaüzemeltetés, és használatbavételi engedélyt sem kapott - számolt be a Népszava. Sőt, a lap által megkérdezett szakértők szerint a szlovák oldalon sem fejeződtek még be a kivitelezési munkálatok. A vezeték ráadásul az oroszoktól való gázfüggőségen sem enyhít, tekintve, hogy a szlovák Testvériség vezetékhez kapcsolódik, amiben ugyanaz az orosz gáz érkezik, mint a magyar határra, Beregdarócra befutó ukrán vezetéken.


Mindent összevetve a csütörtöki átadó csak kampánycélokat szolgál, mondjuk az tény, hogy most két legyet ütnek egy csapásra, hiszen Orbán mellett Robert Fico is kampányol, csak ő államfő szeretne lenni. 


A megkérdezett szakértők azt is elárulták, hogy Magyarország ellátását egyáltalán nem oldja majd meg a készülő északi vezeték. Akkor sem, ha a szlovák szakemberek komoly műszaki teljesítményt produkálva megfordítják a vezetéken a szállítási irányt, így a csövön Nyugat-Európából megy majd a gáz kelet felé. Ráadásul egy esetleges válsághelyzet esetén csak annyi gázhoz juthatunk, amennyit a tárolókapacitással nem rendelkező szlovákok átengednek.

 

A kormány szerint ehhez hozzájárulhat még a Lengyelországból csatlakozó vezetéken át érkező gáz – azonban sem a lengyel cseppfolyósított gázt kezelő terminál, sem az új lengyel–szlovák vezeték nem épült még ki, s ha ez meg is történt volna, abban a bizonyos válsághelyzetben nem lenne mit belepumpálni, mert ma még Lengyelország is az oroszoktól kapja a gázt, a lengyel palagáz kitermelésre pedig még évekig kell várni.


fotó: mti

Utoljára frissítve: 2014-03-27 11:55:35

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Bal...
Bővebben >>