Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Hella napja van.
Orbán mindent átad választás előtt, ami nem szalad el
2014-03-27 11:54:28
Orbán mindent átad választás előtt, ami nem szalad el

Orbán mindent átad választás előtt, ami nem szalad el

Orbán Viktor és Robert Fico közösen adnak át egy új szlovák-magyar gázvezetéket - igaz, abból legfeljebb az év vége felé érkezhet majd földgáz Magyarországra. 

 

A nagy Nemzeti Átadás Hullám újabb állomásához érkeztünk csütörtökön: Orbán Viktor és Robert Fico közösen adnak át egy új szlovák-magyar gázvezetéket, annak ellenére, hogy az még tulajdonképpen el sem készült. 

 

Bizony, nem történt meg a több hónapot igénybe vevő próbaüzemeltetés, és használatbavételi engedélyt sem kapott - számolt be a Népszava. Sőt, a lap által megkérdezett szakértők szerint a szlovák oldalon sem fejeződtek még be a kivitelezési munkálatok. A vezeték ráadásul az oroszoktól való gázfüggőségen sem enyhít, tekintve, hogy a szlovák Testvériség vezetékhez kapcsolódik, amiben ugyanaz az orosz gáz érkezik, mint a magyar határra, Beregdarócra befutó ukrán vezetéken.


Mindent összevetve a csütörtöki átadó csak kampánycélokat szolgál, mondjuk az tény, hogy most két legyet ütnek egy csapásra, hiszen Orbán mellett Robert Fico is kampányol, csak ő államfő szeretne lenni. 


A megkérdezett szakértők azt is elárulták, hogy Magyarország ellátását egyáltalán nem oldja majd meg a készülő északi vezeték. Akkor sem, ha a szlovák szakemberek komoly műszaki teljesítményt produkálva megfordítják a vezetéken a szállítási irányt, így a csövön Nyugat-Európából megy majd a gáz kelet felé. Ráadásul egy esetleges válsághelyzet esetén csak annyi gázhoz juthatunk, amennyit a tárolókapacitással nem rendelkező szlovákok átengednek.

 

A kormány szerint ehhez hozzájárulhat még a Lengyelországból csatlakozó vezetéken át érkező gáz – azonban sem a lengyel cseppfolyósított gázt kezelő terminál, sem az új lengyel–szlovák vezeték nem épült még ki, s ha ez meg is történt volna, abban a bizonyos válsághelyzetben nem lenne mit belepumpálni, mert ma még Lengyelország is az oroszoktól kapja a gázt, a lengyel palagáz kitermelésre pedig még évekig kell várni.


fotó: mti

Utoljára frissítve: 2014-03-27 11:55:35

További híreink
Ezentúl ingyen dolgoznak a felügyelő bizottsági tagok a városi cégeknél
Megtörtént, ami az elmúlt években elképzelhetetlen volt, ellenzéki tagja is van a Baja Marketing felügyelő bizottságának. A többi városi cégnél is személyi változások tör...
2020-05-22 16:44:14, Hírek, Aktuális Bővebben
Elég volt – távozik a kormány célkeresztjéből az idősotthon igazgatója
A hónap végétől nyugdíjazását kérte a Pesti úti Idősek Otthonának igazgatója, Skultéti József - írta meg a hvg.hu.
2020-05-22 15:50:58, Hírek, Aktuális Bővebben
Zsigó egy állami cég ajándékával kampányolt
Miközben soha nem látott összefogás övezte Baján a járvány elleni védekezést, Zsigó Róbert nem támogatta a járvány elleni helyi alapot, helyette most azzal kampányol, hog...
2020-05-22 13:00:41, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A koronavírus-járvány miatt csaknem két hónappal ezelőtt bezárt pécsi állatkert ismét megnyitotta kapuit a lát...
Bővebben >>