Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Orbán működése „egy hatalmi tébolyban szenvedő személyiség tombolásának lenyomatai”
2023-02-07 16:41:40
Orbán működése „egy hatalmi tébolyban szenvedő személyiség tombolásának lenyomatai”

Orbán működése „egy hatalmi tébolyban szenvedő személyiség tombolásának lenyomatai”

Egy hatalmi tébolyban szenvedő személyiség tombolásának lenyomatai. Kíméletlenül nekimegy mindennek, ami korlátokat szabna hatalmának. Minden pillanatban érezni akarja, hogy ez az ország az övé, csakis az övé, itt kizárólag az ő akarata érvényesülhet, neki senki nem szabhat korlátokat.

 

Egyáltalán nem érdeklik tetteinek, döntéseinek hosszabb távú következményei, egyetlen dolog motiválja, hogy minden percben érezhesse, hogy korlát nélkül uralkodhat 10 millió ember sorsa felett. Ezt ő megnyerte, ez az övé. És aki ellentmond, aki szabályokat, határokat, korlátokat próbál állítani, azt gyűlöli, az ellenség. És 13 év alatt sikerült egy olyan meghunyászkodó, tehetségtelen, lelkiismeretlen szolgahadat verbuválnia maga köré, akik közül már senki nem engedheti meg magának, hogy ne azonosuljon teljesen ezzel a kizárólag önérdekű hatalmi tombolással. Mert aki ellentmond, vagy kritizál, az repül.

 

A napjainkban hatalmat gyakorló politikai osztály egy végletekig kontraszelektált, középszerű vagy annál gyengébb janicsár sereg, amelynek tagjai kizárólag Orbán Viktor kegyéből kerültek a hatalomba, és jövőjük kizárólag Orbán Viktor kezében van. Egyetlen nap alatt csinálhat belőlük oligarchát vagy földönfutót.  A habos torta közepéből egyetlen rossz mondat után a szeméttárolóba kerülhetnek. Kizárt dolog, hogy Navracsics, Lázár, Stumpf stb. ne tudnák, hogy ami történik, az katasztrófába sodorja az országot, de olyan mértékig kompromittálódtak a rendszerben, és olyan egzisztenciális függésbe kerültek, hogy elemi érdekük a rendszer megmaradása. Lelkiismeret vagy hasonló felesleges cafrangokkal nem bíbelődnek. Ma már egyetlen ember sincs Orbán környezetében, aki nem 100 százalékig függ tőle, aki nincs teljesen kiszolgáltatva neki. Mert tudják, hogy kíméletlen és gátlástalan bosszúálló, ha valaki keresztezni próbálja szándékait.

 

Ne keressünk tehát racionális magyarázatot erre a Nérói viselkedésre, mert az tévút. Nincs racionális indoka az EU és USA elleni uszításnak, az összes környező országgal való szembenállásnak, a szomszédaink folyamatos provokálásának.

 

Látjuk, hogy a külpolitikája régóta teljes kudarc, hogy jobban ki vagyunk szolgáltatva az EU-s pénzeknek mint valaha, hogy Putyin folyamatosan hülyét csinál belőle, és hogy a sok niemand, akit bársonyszékbe ültetett képtelen az ország kormányzására. Hogy nemhogy jövő-, hanem jelenképe sincsen, egyetlen dolog motiválja minden tettét, a határtalan uralkodási vágy. Nézzünk szembe azzal, hogy egy kiszámíthatatlan pszichopata uralkodik az országon, ne próbáljunk racionalitást keresni cselekedetei hátterében.

 

Utoljára frissítve: 2023-02-07 16:37:37

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz s...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A mesterséges megtermékenyítés hatásfokának növelése és az embriók maximális védelme érdekében csökkentették a...
Bővebben >>