Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Orbán nyakán a Jobbik - az okokat elemzik külföldi lapok
2015-03-26 20:20:50
Orbán nyakán a Jobbik - az okokat elemzik külföldi lapok

Orbán nyakán a Jobbik - az okokat elemzik külföldi lapok

 

A Fidesznek igazán nagy fejtörést okozhat, hogy a harminc év alattiak körében a Jobbik 21, a Fidesz 17 százalékot ért el - írja Peter Bognar, aki szerint olyan hangokat is hallani, amelyek szerint Orbán már nem úr a saját házában, a hatalomvágytól fűtött "ifjútörökök" fokozatosan nyomást gyakorolnak rá - írja a Die Presse.

 

A francia Le Monde balliberális lap a vasárnapi zárva tartás bevezetése kapcsán megemlítette, hogy a KDNP javaslata alapján elfogadott törvény a nagy külföldi láncokat érinti főleg. Az intézkedést külföldi nagyvállalatok az Európai Unió versenyhatóságánál megtámadták, de az a Fidesz szavazóbázisát adó vidéki lakosság körében is népszerűtlen, s 10 ezer munkahely megszűnéséhez vezethet - hangsúlyozták.

 

A lap szerint ez az epizód jól érzékelteti Orbán meggyengülését, aki úgy tűnik, elvesztette eddigi varázsát, amely a politikai csaták megnyerése művészeteként jellemezhető. Az IPSOS március 17-i felmérése, amely szerint a második legerősebbé párttá vált a Jobbik Magyarországon, sokkolta a közvéleményt.

 

A sorozatos választási győzelmek után az internetadó elleni megmozdulások voltak az első jelei annak, hogy más szelek fújnak a Fidesz számára, azóta pedig Ózdon jobbikos polgármestert, Veszprémben baloldal által támogatott parlamenti képviselőt választottak, s ezzel a kormánypárt elvesztette a parlamenti kétharmadát, Tapolcán pedig ismét jobbikos győzelem várható - értékel a lap.

 

A tudósító Joelle Stolz azt is szokatlan dolognak tartja, hogy a médiában előtérbe kerültek a Fideszen belüli konfliktusok és az Orbán körüli fiatal politikusok hirtelen meggazdagodási ügyei, a legárulkodóbb jel pedig a Simicska Lajossal való látványos szakítás. A cikk felidézte az amerikai kitiltási ügyet, a médiát két hete uraló Buda-Cash és Quaestor botrányt, amely közben a Jobbik a tiszta arculatát hangsúlyozza, s a Fidesz szavazóinak harminc százaléka már szívesen szavazna rá.

 

-mezei-

Utoljára frissítve: 2015-03-26 16:07:30

További híreink
A szépségmegőrző rutin alapjai: ránctalanítás és szemkörnyékápolás
Mindannyiunk leghőbb vágya a fiatalos, vonzó megjelenés, és ebbe beletartozik az élénk tekintet, a jól ápolt, üde arcbőr is. Ahhoz azonban, hogy mindez megvalósulhasson, ...
2024-03-28 16:53:21, Hírek, Aktuális Bővebben
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben
Az egyik legnépszerűbb megoldás ablakok, erkélyajtók esetében: a bukó-nyíló nyitásmód
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghatározza a kényelmet, a komfortot és a használat egyszerűségét...
2024-03-27 10:19:44, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Úgy érzi, hogy érdekli a különféle örömök világa, elege van a megszokott együttlétekből, valami többre, vala...
Bővebben >>