Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Orbán-sakálok martaléka lett a Városliget aranybányája
2018-05-14 15:00:11
Orbán-sakálok martaléka lett a Városliget aranybányája

Orbán-sakálok martaléka lett a Városliget aranybányája

Mivel a tervek folyamatosan változnak, az ígéretek is aszerint alakulnak, hogy milyen a széljárás a Fideszben, a költségek is folyamatosan nőnek a Városliget beépítésénél.

 

Mészáros Lőrinc, Garancsi István, Tiborcz István üzlettársa és a Fidesz-közeli Valton: mindenki ott köröz a kondér körül.

 

Az ingatlan ingyen van, egy ügyes húzással Papcsák Ferenc átjátszotta a fővárosnak, amely közparkból egy rendelettel gyorsan építési területté minősítette át a 200 éves parkot.

 

Garancsié a Néprajzi munkagödre, 2,5 milliárdért

 

A Városliget szélére tervezett Néprajzi Múzeum megvalósításához szükséges munkagödör térelhatárolási, földkiemelési és közműkiváltási feladatok ellátására kiírt közbeszerzési pályázán két cég indult, az Orbán Viktor kedvenc focicsapatának tulajdonosa, Garancsi István nevével fémjelzett Market Zrt. a Bohn Mélyépítő Kft.-vel közösen, illetve Orbán Viktor vejéhez, Tiborcz Istvánhoz számos szálon köthető ZÁÉV Zrt. és West Hungária Bau Kft. Z-W Konzorcium néven ugyancsak együtt.

 

 

 

A 2,5 milliárd forintos megbízást végül a Garancsi-cég nyerte.

 

Garancsi cége azért győzött végül, mert Orbán vejének cégét kizárták a versenyből, de nem az összeférhetetlenség miatt: a közbeszerzési adatbázisban olvasható összegezés szerint a ZÁÉV–WHB-duó ajánlatát 23 perccel a felhívásban meghatározott ajánlattételi határidő lejárta után adták be, ezért az ajánlat érvénytelen lett.

 

A WHB fúrja a mélygarázst, 6 milliárdért

 

Az ugyancsak kormányközeli West Hungária Bau Kft. (WHB) viszont megkapta a mélygarázst fájdalomdíjként: a kivitelezést nem kevesebb, mint 6 milliárd forintért vállalják.

 

A WHB vásárolta ki Tiborczot az Eliosból, és juttathatta félmilliárdos jutalékhoz úgy, hogy az már nem is őt illette volna. Az utóbbi években csak úgy dől az állami megrendelés a WHB-hoz: ők építették az MTK új arénáját, a vizes VB óriásugrótornyát, a Puskás Stadiont, és a József Nádor téri, illetve a Millenáris területén épülő mélygarázst is.

 

3 milliárdért Mészáros Lőrincék újíthatják fe az Olof Palme-házat

 

A városligeti Olof Palme-ház felújításáért az ugyancsak Fidesz-közeli, Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Épkar Zrt.-nek jutott. Itt is két induló volt, mindketten 3 milliárd forint körüli ajánlatot adtak be, végül a munkát minimálisan olcsóbban vállaló Épkar Zrt. nyert.

 

 

Az Épkar egy ideje már Mészáros Lőrinc építőipari birodalmának része, Szeivolt István cége. Szeivolték szintén közismerten jó kapcsolatban állnak Orbán Viktor vejével, Tiborcz Istvánnal, olyannyira, hogy fotó is készült arról, ahogy a Szeivolt házaspár megérkezik Orbán Ráhel és Tiborcz István esküvőjére.

 

A felújításra eredetileg 2,5 milliárd forintot szántak volna, de ezt már akkor sikerült jelentősen túllépni, amikor még egyetlen kapavágást sem végeztek el.

 

A Ligetvédők rugdosásáról a Valton gondoskodik, fél milliárdért

 

Mindezek „biztonságáról” – inkább a ligetvédők fejberugdosásáról – a szintén Fidesz-közeli Valton gondoskodik. Az állami tulajdonú Városliget Zrt. tenderét egyetlen indulóként a Valton-Sec Kft. nyerte, amely nettó 465 millió forintért őrzi a Városligetet 2017. március 2. és 2019. augusztus 20. között.

 

 

A Valton a Fidesz kedvelt biztonsági cége, ők biztosították például a március 15-i állami rendezvényt is, és nem szűkölködnek a közpénzes megbízásokban, például a vizes vb biztonsági szolgáltatásaira kiírt 1 milliárd forint értékű tendert.

 

A legutóbbi hír róluk az, hogy a rendőrség eljárást indított hét személy ellen és gyanúsítottként is kihallgatta őket a Városligetben április végén történt verekedés miatt. A Valton-Sec Kft. biztonságai őreivel és a Ligetvédőkkel szemben is felmerült a csoportosan elkövetett garázdaság és a súlyos testi sértés kísérlet megalapozott gyanúja – közölte a Budapesti Rendőr Főkapitányság a Népszavával.

 

(forrás: b1 blog)

 

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Tegyük tisztába a fogalmakat!
Ma már a legtöbb cégnek szüksége van weboldalra vagy az internetes kereskedéshez webáruházra, és ennek kapcsán kerülnek előtérbe a domain és a tárhely fogalmak, amelyekrő...
2024-03-14 17:32:38, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Kizárási eljárást indít a Momentum Jancsó Andrea, ferencvárosi önkormányzati képviselő ellen, közölte a párt p...
Bővebben >>