Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Orbán veje hirtelen eladta a cégei egy részét
2015-05-28 18:00:16
Orbán veje hirtelen eladta a cégei egy részét

Orbán veje hirtelen eladta a cégei egy részét

 

A lap úgy tudja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök veje az őt és családját ért folyamatos támadások miatt hozta meg döntését. A Napi Gazdaság felidézte: Orbán Ráhel és Tiborcz István 2013 szeptemberében házasodott össze. "Ezt követően gyakorlatilag nem telt el olyan hónap, hogy valamelyik médium, ellenzéki párt ne foglalkozott volna a Tiborcz-érdekeltségek vagyoni helyzetével" - fogalmazott a szerző.

 

Kiemelték azt is, hogy kedden az Országgyűlésben az LMP is az Elios nevű vállalkozás tevékenysége miatt intézett kérdést a kormányfőhöz, aki leszögezte: senki nem élvezhet előnyt és nem szenvedhet el hátrányt sem kapcsolatai, sem származása, sem politikai nézetei miatt. A Napi Gazdaság emlékeztetett: Orbán Viktor elmondta, hogy korábban utasította az állami társaságokért felelős fejlesztési minisztert, kötelezze a cégeket arra, hogy aki rá vagy családtagjára hivatkozva ott megjelenik, azonnal zavarják el.

 

Nemrégiben még arról számoltunk be, hogy Orbán Viktor vejének a cége közel 108 milliót kap az ajkai labdarúgó stadion pályavilágításának kivitelezésére. Az Elios Zrt. ez évben nem csak most nyert futballstadion pályavilágítására kiírt tendert, az ajkai stadion előtt az újpesti, míg az előtt a tatabányai stadion pályázata is az Eliosé lett. 2015 nagyon erősen indult Tiborcz számára, aki eddig 2,81 milliárd forintot nyert a Közbeszerzési Értesítő szerint.

 

 

 

 

Azért is érdekes a villámszerű eladások híre, mert a tegnapi napon még a Fővárosi Közgyűlés egy budapesti világítási mestertervet fogadott el, amely új alapokra helyezi a városi közvilágítás tervezését és megvalósítását, s természetesen a projekt fő kivitelezőjeként Tiborcz cégére számítanak az elsők között. A képviselők 19 igen szavazattal, 1 nem voks ellenében, 5 tartózkodás mellett hagyták jóvá az előterjesztést, amelyet a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft.-nek kell érvényesítenie működése közben.   

 

A közgyűlés emellett döntésével felkérte a főpolgármestert, hogy kezdeményezzen törvénymódosítást a közvilágítás jelenleg nem szabályozott kérdéseinek önkormányzati rendeletben történő szabályozása érdekében. A javaslat elfogadása előtti vitában Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció (DK) képviselője arra kérte Tarlós Istvánt, hogy nyugtassa meg, a mesterterv "nem ágyaz meg" Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök veje üzleti érdekeltségeinek. A főpolgármester válaszában úgy fogalmazott, a dokumentum sem a miniszterelnöknek, sőt az Altus Zrt.-nek sem kedvez. A DK azt gyanítja, hogy a főváros szerdán elfogadni tervezett közvilágítási tervével Tiborcz a fővárosban is "megvetheti lábát". 

 

-mezei-

 

Főkép: Fotó: Orbán Viktor - Facebook

Utoljára frissítve: 2015-05-28 18:19:00

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jel...
Bővebben >>