Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Béla napja van.
Orbánék kiürítették a kasszát
2014-08-15 17:07:09
Orbánék kiürítették a kasszát

Orbánék kiürítették a kasszát

A kormány újabb 2,6 milliárd forintot vett ki a költségvetés tartalékából, ami ezzel gyakorlatilag ki is ürült, hisz az év hátralévő részére tíz milliárd forint maradt. 


A csütörtöki átirányítással már csak a 2014-re félretett 113 milliárd forint 9 százaléka, 10,2 milliárd forint maradt meg a költségvetési tartalékban. Ez példátlanul alacsony, és ennek kellene kitartania az év hátralévő részében - közölte a napi.hu. A portál a tartalék esetleges pótlásával kapcsolatban két hete kereste meg először a Nemzetgazdasági Minisztériumot, de válasz azóta sem érkezett.



A tartlékból egyébként Orbán hobbijának hódoltak, a miniszterelnök Várba való költöztetése ugyanis kicsot sokba kerül. Csak a költözésre és a tervezésre a kormány 1,45 milliárd forint elköltéséről döntött korábban, ebből 756 milliót az idei rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból vettek ki.


A bíróságok 700 milliót kaptak a devizaperekkel kapcsolatos többletfeladatokra, az emberi erőforrás tárca (EMMI) 63 millió forintot kap  - közelebbről nem részletezett - "művészeti tevékenységek" támogatásra, illetve 593 millió forintot "gazdasági társaságok által ellátott kulturális feladatok" támogatására. Ezen kívül a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. 200 millió forintért ingatlanokat vásárolhat, míg újabb 667 millió forintot adnak a Holokauszt Gyermekáldozatainak emlékhelyének - a volt józsefvárosi pályaudvar felújítására. A központ eddig 6,2 milliárdot kapott a 2014-es költségvetésből - vagyis most bő 10 százalékkal emelték meg a kiadásokat. A beruházást egyébként a hazai zsidó szervezetek többsége nem támogatja.




További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>