Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Orbáni Muppet Show - Ahol mindenki színész, a vezér pedig svindler
2014-11-20 20:20:06
Orbáni Muppet Show - Ahol mindenki színész, a vezér pedig svindler

Orbáni Muppet Show - Ahol mindenki színész, a vezér pedig svindler

 

Ön szerint Orbán Viktor igazat mondott az elmúlt 4 évben, vagy a vizet iszik, bort prédikál kategóriában is jobban teljesített?

 

 

 

 

Orbán: nem engedjük, hogy a Gazprom legvidámabb barakkjává váljunk


"Nem kellene megengedniük az utánunk következő fiataloknak, hogy miután mi a szovjet rendszer legvidámabb barakkja sorsától megszabadultunk, most a Gazprom legvidámabb barakkjává tegyék Magyarországot" – mondta nagy hangsúllyal még 2007-ben a Fidesz 19. évfordulója alkalmából tartott konferenciáján Orbán Viktor.

 

Kis emlékeztető: 2014. szeptember 22-én megbeszélést folytatott Orbán Viktor miniszterelnök Alekszej Millerrel, a Gazprom vezérigazgatójával Budapesten, az Országházban. A Gazprom által aznap este Moszkvában kiadott közlemény szerint a téli időszakra vonatkozó stabil és megbízható földgázellátásról és a Déli Áramlat földgázvezeték megvalósításáról tárgyalt a Gazprom vezérigazgatója. A találkozón külön téma volt a Déli Áramlat európai gázvezeték megépítése. A Gazprom közleménye szerint az orosz gázt Dél- és Közép-Európa több országába eljuttató Déli Áramlat vezetéken keresztül Magyarországra 2017-ben érkezik az első szállítmány. Arra is emlékeztetnek, hogy az Ukrajna elkerülésével tervezett rendszeren 2015 végétől, 2016 elejétől tervezik beindítani az első szállításokat. A Déli Áramlat teljes kapacitását 2018-ra éri el, amely akkor már évi 63 milliárd köbméter földgázt szállít. 


Orbán: nem azért mutattunk ajtót az oroszoknak, a Szovjetuniónak, a kommunizmusnak, hogy azok most az ablakon visszamásszanak

Orbán Viktor azután a következőt mondta: a Fidesz nemzedéke azt üzeni a jövőnek, hogy nem azért mutattak ajtót bizonyos dolgoknak - az oroszoknak, a Szovjetuniónak, a kommunizmusnak - hogy azok most az ablakon visszamásszanak. "Mi az ajtót a nyugatnak kinyitottuk, az oroszoknak, a Szovjetuniónak és a kommunizmusnak meg ajtót mutattunk, és azt üzenjünk a jövőnek, hogy ne engedjék, hogy visszamásszanak az ablakon."

 

Egy újabb csodatétel Orbán felől: 10 milliárd eurós megállapodást kötött Orbán és Putyin. 2014.május 28-án a kormány benyújtotta az Országgyűlésnek a paksi atomerőmű bővítéséhez szükséges állami hitel folyósításáról szóló megállapodás kihirdetéséről szóló törvényjavaslatot. A dokumentum szerint az orosz fél maximum 10 milliárd euró összegű állami hitelt nyújt a magyar fél részére a paksi atomerőmű 5. és 6. erőműblokkja tervezéséhez, megépítéséhez és üzembe helyezéséhez szükséges munkálatok, szolgáltatások és eszközbeszerzések finanszírozására. A nukleáris energia békés felhasználásában való együttműködésről szóló egyezményt 2014. január 14-én Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter és Szergej Kirijenko, a Roszatom elnöke írta alá az orosz államfő Moszkva közeli rezidenciáján, Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin jelenlétében. Vlagyimir Putyin orosz államfő az aláírás után meggyőződését fejezte ki, hogy a megállapodások hozzájárulnak az orosz-magyar kapcsolatok szélesítéséhez. 

 

Orbán: ne engedjétek, hogy a demokráciából demokrácia nélküli többpártrendszer legyen

Orbán és a Fidesz 2007-ben azt is üzente a következő generációnak, ne engedjék, hogy a demokráciából demokrácia nélküli többpártrendszer legyen. "Lehet, hogy az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik, a demokráciát pedig nem lehet felülről irányítani, hanem csak az emberek szívéből nőhet ki."

 

„Illiberális államot építünk” – mondta Orbán Viktor Tusnádfürdőn július 26-án. Orbán szerint a liberalizmus olyan eszmerendszer, amely tényleges társadalomszervezési erővel bír. Ha meg akarják változtatni azt, ami nem tetszik a világban, akkor hasonlóan kiérlelt eszmerendszert kell felvonultatni - tette hozzá. A jóléti állam és társadalmi rendszer kimerítette tartalékait. Mára önmagát emészti fel hatalmas eladósodással, és ez nem fenntartható létezési formája a nyugat-európai társadalmaknak. Nem érdemes ezt a nem fenntarthatóvá vált modellt követni - mondta a kormányfő, aki szerint "kötelességünk" szabadon válaszolni arra, hogy mi lesz a jó a következő 20-30 évben. Szerinte provincializmus a Nyugat másolása, amin túl kell lépni, ez ugyanis "megöl bennünket".

 

Orbán arról is szónokolt Tusnádfürdőn, hogy önriogatás volna azt mondani, hogy "besodródunk az orosz medve ölébe". Magyarország a NATO és az unió tagja, és az "a legnagyobb bajunk", hogy a külkereskedelmi mérleg több mint kétharmada az unió felé irányul, ami egészségtelen arány.

 

Orbán: nyugatos Magyarország kell, nem szabad engedni, hogy erről az útról Magyarországot letérítsék

Majd 2007-ben még ezt is hallhattuk Orbántól: ki kell tartani a "nyugatos Magyarország mellett", nem szabad engedni, hogy erről az útról Magyarországot letérítsék.

 

"Nem leszünk gyarmat" – jelentette ki Orbán Viktor 2012. március 15-én az ünnepi beszédében Budapesten. Orbán szónoklata szerint a magyarok programja és kívánsága 2012-ben ugyanúgy szól, mint 1848-ban: "Nem leszünk gyarmat." Egy érdekes mondtat is elhangzott Orbántól: "Jól ismerjük a kéretlen elvtársi segítség természetrajzát, és felismerjük akkor is, ha nem váll-lapos egyenruhában, hanem jól szabott öltönybe bújik".  A feudalizmust nem a hűbérurak számolták fel, a kommunizmust nem a párttitkárok rombolták le, s a spekulánsok uralmát sem a spekulánsok fogják felszámolni - jegyezte meg Orbán. Hoz átette: "A magyarok nem fognak idegenek diktátumai szerint élni, nem fogják feladni sem a függetlenségüket, sem a szabadságukat, és ezért nem fogják feladni a húsz év után végre valahára megszült alkotmányukat sem."

 

Orbán: a szabad magyar legyen külföldön vagy maradjon itthon, mi fogunk maradni, az oroszok és a kommunisták fognak menni


Majd végül Orbán a következőket fogalmazta meg 2007-ben: valamikor a 80-as évek közepe táján öntudatra ébredt egy nemzedék, és megérezte, hogy küldetése van, amit vállalni kell - tette hozzá Orbán 2007-ben, aki szerint, ha ez a fideszes "új nyugat nemzedék" nem születik meg, akkor a rendszerváltás olyan sem lett volna, amilyen volt. Mint mondta, a generáció nem minden tagja vált részévé ennek a nemzedéknek, hiszen 1848-ban is voltak olyanok, akik nem Petőfiéket, hanem a bécsi udvart támogatták. Orbán Viktor úgy vélte: ez a nemzedék túllépett azon a kérdésen, hogy szabad magyar legyen külföldön vagy maradjon itthon, és azt mondta, mi fogunk maradni, és az oroszok és a kommunisták fognak menni. A pártelnök szerint ez a nemzedék plebejus érzelmű, és a kiváltságok ellen harcol.

 

Ennek ellenére közel 600.000 magyar fiatal menekült ki az Orbán-rezsim elől, ami ellen a kormány az égvilágon semmit se tett: „Egy német cégalapítással foglalkozó szervezet összegzése szerint 580 ezer magyar dolgozott 2013 év végén különböző európai országokban. A kftkreator.hu becslése szerint idén szinte biztosan meghaladja a hatszázezret a hivatalosan is külföldön dolgozó és élő magyarok száma” – írta az Origo május 11-én.

Az akkori Kormányszóvivői Iroda MTI-hez eljuttatott 2007-es közleményében úgy fogalmazott: Orbán Viktor diplomáciai ámokfutásba kezdett. "A radikális parlamenti ellenzék vezére bocsánatkérés helyett diplomáciai ámokfutásba kezdett. Ez kárt okoz az országnak, kárt okoz a magyar gazdaságnak. A kormány a kommentár helyett a kár enyhítésével foglalkozik" - írták a kommünikében.

 

-mezei-

 

Kép: 168ora.hu

Utoljára frissítve: 2014-11-26 20:56:16

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Mindenkit megnyugtatunk már most az elején: természetesen nem. Ez egy nagyon sok tényezős kérdés, hiszen, ha s...
Bővebben >>