Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Óriási edényfogás a NAV-nál
2016-08-09 19:11:03
Óriási edényfogás a NAV-nál

Óriási edényfogás a NAV-nál

A mostani, több mint 600 millió forint értékű rakomány címzettje is az a cég volt, ahová a július 14-én lefoglalt, szintén hamis edénykészletek is tartottak - közölte a NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtószóvivője.

 

Kovács Mária elmondta, hogy az alig egy hónapja megállított kamion ellenőrzése véletlenszerű volt, de most célzottan ellenőrizték az elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszerbe (ekáer) bejelentett adatok alapján.

 

A szlovák rendszámú teherautóban 1150 darab edénykészletet találtak, amelyek megtévesztésig hasonlítottak egy másik cég által forgalmazott termékekre, amit az érintett társaság szakértője is megerősített. A rakomány értéke 667 millió forint volt.

 

Hozzátette: a termékek csomagolása ugyan eltért a legutóbb lefoglalt hamis edénykészletekétől, azonban a termékek alkalmasak lettek volna a vásárlók megtévesztésére.

 

Az ellenőrök versenytárs utánzása miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

 

A július 14-i szállítmány ellenőrzése után a NAV munkatársai abban a fővárosi raktárban is ellenőriztek, ahová a kamion tartott. A rakomány és a raktárban tárolt edénykészletek értéke 835 millió forint volt. Akkor iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult eljárás.

 

(MTI)

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Orbán család már hosszú évek óta építgeti, szépítgeti a hatvanpusztai luxusmajorságot, József nádor egykori...
Bővebben >>