Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma György napja van.
Országos sztrájk: Történelmi lépés előtt a szakszervezetek
2019-01-04 14:05:59
Országos sztrájk: Történelmi lépés előtt a szakszervezetek

Országos sztrájk: Történelmi lépés előtt a szakszervezetek

Ezek - a lap összefoglalója szerint - a következők lesznek:

 

-A Munka törvénykönyvét úgy módosítsák, hogy az a mostaninál jobban szolgálja a munkavállalók érdekeit, a rabszolgatörvényként elhíresült túlóra szabályozást pedig vonja vissza a kormány!

 

-Követelik a bérek rendezését is. Elvárják a minimálbér két számjegyű emelésétől kezdve a cafetéria visszaállításán át a közszféra béreinek rendezéséig több tényező megtárgyalását.

 

-El akarják érni a sztrájkjog újraszabályozását, érdemi párbeszédet, előzetes egyeztetést várnak el a dolgozókat érintő törvények módosításakor.

 

-Valamint rugalmasabb nyugdíjba vonulási rendszer kidolgozásának követelményeit, a korengedményes nyugdíjak korszerűbb formában történő visszahozását követelik.

 

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) székházában karácsony előtt megalakult operatív munkacsoport szerda délután döntött a közös célokról. Az egyeztetésről egyedül a Munkástanácsok képviselői hiányoztak, képviseltette magát a MASZSZ több tagszervezete, a közszférát képviselő Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF), az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) vezetői és a Liga Szakszervezetek egyik legerősebb tömörülésének, az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (EVDSZ).

 

A sztrájkköveteléseket a január 5-ére, szombatra meghirdetett fővárosi tüntetésen jelentik be. A demonstráció délután két órakor indul a Hősök teréről a Kossuth térre.

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándék...
Bővebben >>