Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma György napja van.
Oscar-díjas színésznő nyilatkozott Cannes-ban Orbán homofób törvényéről: „Eszetlen erőszak ez”
2021-07-17 20:11:50
Oscar-díjas színésznő nyilatkozott Cannes-ban Orbán homofób törvényéről: „Eszetlen erőszak ez”

Oscar-díjas színésznő nyilatkozott Cannes-ban Orbán homofób törvényéről: „Eszetlen erőszak ez”

Cannes-ban adott interjút a Magyar Narancsnak Tilda Swinton, aki a többi között azt mondta: „Magyarországon sokféle csata vár önökre a különböző elnyomó intézkedésekkel szemben. A helyzetük elszomorítóan hasonló azokhoz a csatákhoz, amelyeket mi vívtunk a kilencvenes évek elején” a Thatcher-kormány 1988-ban életbe lépett és 2003-ig érvényben volt melegellenes törvényével szemben, amely a magyarhoz hasonlóan megtiltotta a „homoszexualitás népszerűsítését”.

 

„Amikor homoszexuális életmódot mondok, a Thatcher-kormány megbélyegző kifejezését idézem. Úgy tudom, önök Magyarországon ugyanezzel a helyzettel állnak szemben. Ezért is fontos, hogy most beszéljünk erről, fontos, hogy az emberek Magyarországon tudják: elengedhetetlen hangosan felszólalni ez ellen. És lehetséges győzni” – folytatta az Oscar-díjas skót színésznő, akiről híres fotó készült 2013-ban a moszkvai Vörös téren, amikor szivárványos zászlót tartott maga előtt.

 

A társadalmi ügyekben és politikai kérdésekben is gyakran megnyilvánuló Swinton lehangolónak nevezte azt, ami Magyarországon most folyik, és éberségre intett: „eszetlen erőszak ez, hangosan szembe kell szállni vele.”

 

Úgy látja viszont, hogy erre a helyzetre most az egész világ odafigyel, mindenki tisztában van a helyzettel. „Vagyunk Angliában, akik emlékezünk, mi volt nálunk. Szolidárisak vagyunk önökkel, teljes mértékben” – tette hozzá.

 

Érdekesség, hogy David Cameron konzervatív brit politikus, korábbi miniszterelnök 2009-ben, tehát már 12 éve bocsánatot kért a melegeket sértő, úgynevezett 28-as cikkely miatt (erről beszélt Tilda Swinton is), és kifejezte reményét, hogy az ország első nyíltan meleg miniszterelnöke konzervatív párti lesz.

 

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Amennyiben most készülsz belekezdeni a fogyókúrádba, felhívjuk figyelmedet, hogy csak óvatosan olvass tovább...
Bővebben >>