Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Összekülönbözött a Momentum és az MSZP a legstabilabb szoci kerületben
2019-12-11 17:57:33
Összekülönbözött a Momentum és az MSZP a legstabilabb szoci kerületben

Összekülönbözött a Momentum és az MSZP a legstabilabb szoci kerületben

A Momentum egykori főpolgármester-jelöltje azért mondott le az október 13-án elnyert mandátumáról, mert Karácsony Gergely felkérésére főpolgármester-helyettesként dolgozik tovább.

 

Polyákot egyelőre csak a Momentum támogatja, az is elképzelhető, hogy a kerületet hosszú évek óta irányító Tóth József és a szocialisták külön aspiránst indítanak. Kerpel-Fronius kedden ugyanis arról írt, hogy Tóth József nyomást gyakorolt rá, hogy adja át a jelölés jogát a szocialistáknak.

 

A kerületben a korábbi megállapodás szerint egy körzet járt a közös indulásban a Momentumnak, és szintén egy a DK-nak, Tóth most ezt a Momentumos körzetet venné vissza. Kerpel-Fronius átadta a jelölés jogát, ám a döntését később felülbírálta a Momentum elnöksége, szerintük ugyanis az ellenzéki együttműködés logikájából következik, hogy az adott szervezetnél marad a jelölés joga. Kerpel-Fronius a jelöltjük bemutató sajtótájékoztatóján azt mondta, szeretné, ha összellenzéki támogatottsággal bírna aspiránsuk.

 

Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes lemondása miatt a XIII. kerületben megüresedő 9. választókerülettel kapcsolatban az alábbi nyilatkozatot hozta nyilvánosságra a helyi MSZP szervezete:

 

„Megdöbbenve értesültünk, hogy a Momentum váratlanul, egyoldalúan véget vetett a tárgyalásoknak és a sajtón keresztül próbál nyomást gyakorolni a szövetségeseire. A mai napig biztosak voltunk abban, hogy tárgyalásos úton rendezni tudjuk a kialakult helyzetet. Ez a lehetőség a Momentum mai önkényes lépésével szertefoszlott.

 

A szavahihetetlen főpolgármester-helyettes és a Momentum egy korábbi megállapodást rúgott fel egyoldalúan. E megállapodás alapján a megüresedett 9. sz. választókerületben az MSZP indíthat jelöltet.

 

Kerpel-Fronius Gábor az önkormányzati választások előtt, a tárgyalások során többször kifejtette álláspontját, hogy 5 évre vállalja a képviselői megbízatást. Az önkormányzati választások után is többször elmondta, hogy nem lesz főpolgármester-helyettes. Az a tény, hogy a főpolgármester-helyettes a választást követő 1 hónap elteltével cserben hagyja választóit, megkérdőjelezi komolyságát, hitelességét. Nem mi fosztottuk meg képviselői helyétől, ő mondott le róla. A népképviselet helyett a pozíciót vállalta. Az általa elért 75%-os eredmény a XIII. kerületben nem kiugró, ez a baloldali összefogás jelöltjei között átlagosnak számít.

 

A korábbi együttműködésért mindenki áldozatot hozott. Mi egy korábban győztes, sikeres képviselőt léptettünk vissza a jelöltségtől, azért, hogy a Momentum az általa választott körzetben indulhasson el.

 

Az együttműködés a mai nappal veszélybe került. A Momentum mai lépésére az MSZP XIII. Kerületi Szervezete is döntési helyzetbe került. Olyan jelöltet szeretnénk indítani, aki hiteles, szavahihető és nem hagyja cserben 1 hónap után az angyalföldi választókat.”

 

(kép: Tóth József polgármester és Kerpel-Fróniusz Gábor)

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott sz...
Bővebben >>