Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Rudolf napja van.
Összement a függöny és te nem hajoltál meg - búcsú Bajor Imrétől
2014-08-24 10:22:12
Összement a függöny és te nem hajoltál meg - búcsú Bajor Imrétől

Összement a függöny és te nem hajoltál meg - búcsú Bajor Imrétől

Pénteken, a család, barátok és rajongói körében, a Farkasréti temetőben helyezték örök nyugalomra Bajor Imrét. A színészt Kerényi Miklós Gábor, Hernádi Judit, Gáti Oszkár, valamint gyermekei: Lili és Marci búcsúztatták utolsó útján. Több mint 500 ember gyűlt össze.

 

Bajor Imre 57 éves korában, hosszú betegsége végén hunyt el. Többszörös rádió-nívódíjas, a Magyar Köztársaság Érdemrend kiskeresztjével-, és tisztikeresztjével kitüntetett színész, Karinthy-gyűrűs humorista volt. Mindenki Olija, Imije és Kicsihuszára. Temetésén, többek között Ha egyszer búcsúzom c. slágere is felhangzott.

 

- Nincs rendben, Imi - panaszolta Hernádi Judit beszédében. - Amikor betegeskedtél, sokan azt hittük, ez is csak egy szerep, és amikor összemegy a függöny, te kiállsz elé és meghajolsz. Összement a függöny és te nem hajoltál meg, hanem köszönés nélkül elhagytad a színpadot. Igaz, két végén égetted a gyertyát, de szeretetből is kétszer annyit adtál. Mi mondjuk meg ki voltál: Bajor Imre. Aki évtizedeken át nevettetett, felhőtlenül szórakoztatott, akinek a felvételeit a legtöbb magyar TV csatorna játssza - és játszani fogja -, és aki a szívünkben él. Hosszú út áll előtted; de ha hosszú utad során véletlenül találkozol Robin Williamssel, annyit mondjál neki, úgy ahogy csak te tudod mondani - és talán ez nekünk is ébresztő:


- Jó reggelt Vietnam!

- Búcsúzunk tőled Bajor Imre. Nincs ez rendben Kicsihuszár! Isten veled Imi!

 

 

Lili és Marci édesapjukra emlékeztek. A színész lánya legdrágábbnak érzett emlékei felidézésével emlékezett édesapjára

- A kakaó az ágyban, a diófán csüngés, a forró kenyér – idézte őket Lili. Majd a kínai út, a szép álmok és a sok nevetés emlékeit Marci fia is hozzátette.

- Ennek nem így kellett történnie! - hangzott fia búcsúzója végén.

 

 

Bajor Imre 1957. március 9-én született Budapesten. Az Állami Déryné Színháztól 1989-ben szegődött a Játékszínhez. 1999-es szabadúszó pályája kezdete óta rengeteg színpadi szerepben (Erzsébetváros, Lovagias ügy, Örökké téged, Hyppolit, a lakáj, Svejk, Mágnás Miska), TV filmben (Szomszédok, Meseautó, Egy szoknya, egy nadrág, Superbojz, Le a fejjel) játszott. Amíg egészsége engedte a Heti Hetes állandó tagja volt. A rádiókabarék visszatérő vendége, Kádár János paródiái felejthetetlenek voltak.



Kollégái közül, többek közt Farkasházy Tivadar, Gálvölgyi János, Kern András, Havas Henrik, Jáksó László, Selmeczi Tibor, Koltai Róbert, Sándor György, Éles István, Ihos József, Szacsvay László, Bagi Iván és Nacsa Olivér jelentek meg. Továbbá Nemcsák Károly, a szomszédokban vele játszó „Vágási Feri”, aki valószínűleg nem a közmédiából értesült az eseményekről.

A zenevilágot többek közt, Orbán József, Heilig Gábor  és a Zámbó család képviselte, de több politikus is, így Kuncze Gábor, Medgyessy Péter, Horváth Csaba és Árok Kornél is tiszteletét tette.



kép+szöveg: VéDé

 

Utoljára frissítve: 2014-08-24 10:21:57

További híreink
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Aktuális Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tű...
Bővebben >>