Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma József napja van.
Osztálykirándulás helyett perre mennek a pécsi gimnazisták
2020-07-08 17:54:26
Osztálykirándulás helyett perre mennek a pécsi gimnazisták

Osztálykirándulás helyett perre mennek a pécsi gimnazisták

Egy olvasó kereste meg a portált a panaszával, hogy nem elég a koronavírus által okozott sok baj, a bezárt iskolák, egy utazásszervező cég nem tudja visszafizetni azt az előleget, amelyet az osztálykirándulásra pár hónappal ezelőtt befizettek.

 

Mint köztudott, a koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzetben a kormány megtiltotta az osztálykirándulások megtartását. A tilalom értelmében a már lefoglalt kirándulásokat is törölni vagy halasztani kellett.

 

„A Velencei-tóhoz mentünk volna osztálykirándulásra a tizedikesekkel júniusban, ám a vírus miatt ez elmaradt” – kezdett a történetbe Deményi Andrea, a pécsi Széchenyi István Gimnázium tanára. „A diákok szülei befizették az előleget, több mint százezer forintot. A kirándulás elmaradása miatt ezt szerettük volna visszakérni az osztálykirándulásokat szervező cégtől.”

 

Az érintett cég a honlapján keresztül és e-mailben kompenzációs ajánlatot tett. Konkrétan azt írták, hogy azokat a csapatépítő játékokat, amit a cég szervezett volna a diákoknak az osztálykirándulás során, elküldik PDF-formátumban, és így azokat helyben, Pécsen is meg lehet majd tartani. Ebbe a szülők nem mentek bele, mert álláspontjuk szerint ez nem áll arányban a befizetett foglalási előlegek összegével és értékével.

 

„Ügyvédet fogadtunk, aki felszólító levelet írt az osztálykirándulásokat szervező cégnek. A mostani helyzet szerint perrel végződik az ügy” – mondta Deményi Andrea.

 

(bama.hu; kép: illusztráció)

 

További híreink
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Tarlós a honvédelmi miniszter feleségét szeretné főpolgármesternek
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – akit valamikor ő talált ki – viszont ismeri az önkormányzati ...
2024-03-17 11:51:59, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Míg Orbánnak alig van pénze, az apja uradalma egyre csak hízik
Az Orbán család már hosszú évek óta építgeti, szépítgeti a hatvanpusztai luxusmajorságot, József nádor egykori birtokát.
2024-03-17 11:51:57, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nemcsak az elhízás megelőzésében, hanem a változókorral járó egyéb tünetek csillapításában is segíthet az az é...
Bővebben >>