Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Zsanett napja van.
Öt lakó és két dolgozó is megfertőződött egy zuglói idősotthonban
2020-04-12 20:32:04
Öt lakó és két dolgozó is megfertőződött egy zuglói idősotthonban

Öt lakó és két dolgozó is megfertőződött egy zuglói idősotthonban

Szirmai Viktor főigazgató a lapnak elmondta, a két munkatárs az elmúlt tíz-tizennégy napban már nem dolgozott, a többi munkavállaló tesztje negatív. Hogy hogyan jutott be a vírus az intézménybe, arról nem szeretett volna találgatni.

 

A főigazgató arról is tájékoztatott, hogy bár a hatóság nem rendelt el semmilyen, a korábbi gyakorlattól eltérő működést, elővigyázatosságból a fertőzöttek környezetében élő mintegy száztíz lakót egy magánszolgáltató segítségével letesztelték és a teszt minden esetben negatív lett.

 

Az Olajág Otthonok kilenc intézményéből négy működik a XIV. kerületben. Ezek közül az egyikben észlelték most a fertőzést. Magyarországon egyre több idősotthonban bukkan fel a koronavírus, eddig a legsúlyosabb helyzet a Pesti úti intézményben állt elő, ahol már csaknem 200-an kapták el a koronavírus-fertőzést és nyolcan elhunytak.

További híreink
Hiába nyitnak a vendéglátóhelyek, ha nem lesz friss levegő a beltérben
Betiltotta a ventilátorokat és a belső levegőt keringtető klímák használatát a vendéglátásban a kormány – hívja fel a figyelmet a VGF&HKL szaklap.
2020-05-28 11:48:50, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Meghalt Roger Moore
89 éves korában elhunyt Roger Moore, írja a Hollywood Reporter. Halálát a család jelentette be a brit színész Twitter-profilján.
2020-05-27 13:06:33, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A neonáci párt kivégeztetné a Deák téri gyilkosság elkövetőjét
A Mi Hazánk Mozgalom a halálbüntetés visszaállítását követeli annak érdekében, hogy ki lehessen végezni a Deák téri kettős gyilkosság elkövetőjét - jelentette ki a párt e...
2020-05-26 20:27:16, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Európai Bizottság 117 millió eurót fordítanak gyógykezelési és diagnosztikai projektekre az innovatív gyóg...
Bővebben >>