Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Öt magyarázat arra, miért hálóz be a Fidesz volt ellenzéki politikusokat
2016-08-29 18:00:38
Öt magyarázat arra, miért hálóz be a Fidesz volt ellenzéki politikusokat

Öt magyarázat arra, miért hálóz be a Fidesz volt ellenzéki politikusokat

Az ember csak néz, mint Lázár Jani a moziban, és nem érti, mi történik itt, pedig elég egyszerű. A Szegedi Kattintós most igyekszik rávilágítani a sötét tényekre.

 

1.Orbán Viktor rájött, hogy belülről nem tudja konszolidálni a pártját, ezért hív megvesztegethetőnek tartott politikusokat a szolgálatába. Ha külföldön azt látják, hogy egykori MSZP-s, LMP-s, DK-s, esetleg liberális vagy munkáspárti politikusok állnak a kormány szolgálatába, akkor kevésbé lehet bírálni az autoriter vezetési stílust, kevésbé lehet elfogultsággal vádolni a kormány fennhatósága alá eső intézményeket, és még azt is el lehet hitetni a naiv külföldiekkel, hogy a szakértelem többet számít a miniszterelnöknél, mint a politikai elkötelezettség.Mellesleg a Fidesz tényleg kínos kínos káderhiánnyal küzd.

 

2. Azt kell mondanunk, hogy az Orbán-kormány egyik legzseniálisabb húzása az egykori ellenzéki politikusok beszervezése. Zavart kelt az ellenzéki táboron belül, ugyanakkor fenyegetést jelent olyan kormánybérenceknek, akik a tehetségtelenségüket a lojalitással kompenzálják. Ez utóbbiak vagy kikopnak a pártból, vagy még a korábbinál is intenzívebben kezdenek pitizni a közvetlen főnökeiknél egy kis jutalomfalatért. A Fidesz most azzal, hogy lekenyerezi az egykori ellenzékieket azt demonstrálja, hogy a párt hosszú uralkodásra készül, és aki még ebben az életben szeretne magas állami beosztásba kerülni, jó, ha most vált színt, mert később talán erre már nem lesz alkalma.

 

3. A Fidesz vezetősége eddig jobbára zárt férfi klubként működött, ám most feltűnően sok hölgyet teleportált a soraiba különböző ellenzéki formációkból (Ertsey mellett Dobolyi Alexandra, Osztolykán Ágnes és Szili Katalin), így két legyet ütött egy csapásra: egyszerre mutatta meg, milyen nyitott a nők és a szakértelem felé. Persze, mindez csak púder az Orbán-rendszer durva arcvonásain, az igazán fontos posztokat továbbra is a szűknadrágos, feltörekvő, olykor pedig kifejezetlen gátlástalan pasasok töltik be.

 

4. A Nemzeti Együttműködés Rendszere nevével ellentétesen semmiféle együttműködésre sem képes sem civilekkel, sem ellenzékiekkel, sem olyan egyházakkal, érdekvédelmi szervezetekkel, melyek ellentmondanak neki a lényeges kérdésekben. Nos, most a NER igyekszik úgy mutatkozni, mint amely nyit a más véleményen lévők felé. Ehhez a porhintéshez adja a nevét a fent felsorolt hölgyeken kívül Kóka János, Eörsi Mátyás, Mile Lajos és Szent-Iványi István. Ők nagyban segítik az ellenzék morális szétesését, ugyanakkor erősítik a meggyőződést az emberekben, hogy minden politikus csak a saját hasznát lesi. Ez azért gyengíti nagyban a baloldal szavahihetőségét, mert jobbikos politikust még nem igazolt magának az Orbán-kormány.

 

5. Az Orbán-kormány eddig jobbára fenyegetéssel, zsarolással érte el céljait, most megmutatta, hogy jóval színesebb az eszköztára, mint ahogy ezt eddig hittük, hiszen a megvesztegetés is jól működik az esetében. A most behálózott politikusokkal azt demonstrálja Orbán Viktor, hogy nincs erkölcsi tartás a politikai elit képviselőiben, legyen az ellenzéki vagy kormánypárti. Talán ez utóbbi állításával nem is érdemes vitatkozni. Mert, ahogy egy dakota közmondás tartja: „Ha az ellenségedtől kérsz kölcsön, akkor legalább ne köpd szembe a barátaidat, akik ugyanolyan szegények, mint te, ezért nem adtak pénzt neked.” 

 

(szeka.blog.hu; kép: nol.hu)

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz s...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista a...
Bővebben >>