Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Öt megyében egyetlen gyerekpszichiáter sincs
2018-11-14 16:00:10
Öt megyében egyetlen gyerekpszichiáter sincs

Öt megyében egyetlen gyerekpszichiáter sincs

A Lehet Más a Politika (LMP) országgyűlési képviselője, Ungár Péter (a képen Demeter Márta társelnökkel) az Emberi Erőforrások Minisztériumától (EMMI) kérdezte, hogy megyénként hány pszichológus dolgozik az állam alkalmazásában. A konkrét adatok helyett azonban Rétvári Bence államtitkár a következőt írta a képviselőnek:

 

„A Kormány 2010-től kiemelt figyelmet fordít arra, hogy megfelelő számú és felkészültségű egészségügyi dolgozó álljon rendelkezésre az egészségügyi intézményekben”.

 

Ungár ezt követően adatigényléssel fordult az Állami Egészségügyi Ellátó Központhoz (ÁEEK), amelynek válaszából kiderült,  milyen az, amikor a kormány kiemelt figyelmet fordít arra, hogy megoldja az orvoshiány problémáját.

 

A válasz szerint ma Magyarországon 17 ezer emberre jut egy pszichiáter, míg gyermekpszichiáterből összesen negyvenketten praktizálnak állami egészségügyi intézményekben, de az ő eloszlásuk sem egyenletes, öt olyan megye is van, ahol egyetlenegy sincs belőlük.

 

 Kertész Z István

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az...
Bővebben >>