Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Ötmilliárd kéne a mentőknek, de nagyon...
2014-03-28 10:08:16
Ötmilliárd kéne a mentőknek, de nagyon...

Ötmilliárd kéne a mentőknek, de nagyon...

Ha a szervezet nem kapja meg az összeget, a már beharangozott fejlesztések is kudarcba fulladnak, és csökkenteniük kell a mentéshez való hozzáférést - áll a mentőszolgálat megbízott főigazgatójának levelében.  

 

Burány Béla, az Országos Mentőszolgálat tavaly áprilisban megbízott főigazgatója kétségbeesett levelet intézett a szaktárcához - számolt be a Népszabadság. Burány az után került a mentők élére, hogy elődjét, Mártai Istvánt indoklás nélkül, azonnali hatállyal felmentették tisztségéből. Szócska Miklós államtitkár akkor azt mondta: ez a csere egyfajta sebességváltást, gyorsítást jelent a mentőszolgálat fejlesztésében.


A főigazgató levelében sorra veszi azokat a hiányokat, amelyek veszélyeztetik a szolgálatnál folyó fejlesztések befejezését, illetve a betegek ellátását. Mint írja: egyebek mellett nincs a büdzséjében 59 új mentőautó megvásárlására 1,3 milliárd forint. Ezekre azért volna szükség, hogy lecserélhessék a legöregebb kocsikat, csökkenthessék az autók maximális 13 éves szolgálati idejét nyolc évre.

Ez csak akkor lehetséges, ha az éppen zajló uniós forrásból beszerzendő 200 mentőautó mellé még 59-et vásárolnának. A 710 jelenleg működő autóból jelenleg csak 30-34-re jut biztosan orvos, további 130-140 kocsira mentőtiszt jut, a maradékkal már csak ápolót tudnak küldeni.


Arról nem is szólva, hogy hiányzik az OMSZ működési költségeiből a dolgozók kéthavi bérének és azok járulékainak fedezete, azaz mintegy 2,6 milliárd forint. Arról pedig már korábban a Hírhatár is beszámolt, hogy a légimentés is veszélyben van. 



Utoljára frissítve: 2014-03-28 10:10:24

További híreink
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben
Az egyik legnépszerűbb megoldás ablakok, erkélyajtók esetében: a bukó-nyíló nyitásmód
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghatározza a kényelmet, a komfortot és a használat egyszerűségét...
2024-03-27 10:19:44, Hírek, Aktuális Bővebben
Egy ajándék, ami többet mond ezer szónál!
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mikor és milyen alkalomra kaptuk. Egy szép gyűrű vagy nyaklánc...
2024-03-25 16:46:20, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A DK visszalépteti eddigi csepeli jelöltjét és beáll a momentumos Dukán András Ferenc polgármester jelölti kam...
Bővebben >>