Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Papcsák háborúja irodafeltöréssé fajult
2013-07-06 13:25:51
Papcsák háborúja irodafeltöréssé fajult

Papcsák háborúja irodafeltöréssé fajult

A hír igaz: behatoltak Ferdinandy István alpolgármesteri irodájába Zuglóban. Úgy tudjukk, az alpolgármester nem volt azóta bent a hivatalban, de most már biztosan tudja, hogy feltörték az irodáját.


Ferdinándy István korábban kapott egy levelet Zugló jegyzőjétől, amelyben egy fél mondattal utalt arra, hogy valamilyen formában bemennek majd az irodájába, de ő nem vette komolyan a figyelmeztetést. (A figyelmeztetés egyébként nem hivatalos, jogi erővel nem bíró irat volt, csupán egy egyszerű levél. A levelezés az alpolgármester és a jegyző között egyébként már jó ideje folyik.) Ferdinandy már korábban, birtokvédelmet kért, akkor, amikor Papcsákkal való viszonya kezdett elmérgesedni. A jegyző összeférhetetlenség miatt az ügyet átutalta más kerületnek. De ebben nincs még döntés.

 

Információink szerint ilyen akcióra még soha nem volt példa a kerületben, akkor sem, amikor más párt képviselője volt a polgármester. (Mint Papcsák, mind Ferdinándy fideszes színekben került mostani posztjára.)

 

Ahogy a nol.hu írja, Ferdinandy István alpolgármester viszonya régóta feszült Zugló első emberével. Az első nyílt csatájuk akkor volt, amikor a BVSC sporttelepének önkormányzati átvételéről döntött a képviselőtestület. Ferdinandy, az önkormányzat fideszes képviselőinek többségével együtt nem szavazta meg az előterjesztést, mert úgy gondolta, a BVSC fenntartása igencsak megterhelné Zugló büdzséjét. Végül Papcsák egyetlen szavazattal mégiscsak elérte, hogy átvegyék a sporttelepet, de ezek után ellentámadásba lendült: kezdeményezte Ferdinándy alpolgármesteri leváltását. Majd, mivel a testület nem szavazta meg a javaslatot, Zugló első számú vezetője az oktatásügyet magához vonta, a szociális területet pedig másik helyettesére, Rozgonyi Zoltánra bízta.

 

A második összecsapás Papcsák és Ferdinandy között akkor volt, amikor kerületi tisztújítás volt. Papcsáknak éppen Ferdinándy volt a kihívója, ahol végül Papcsák nyert. Majd másnap felbontotta az önkormányzat nemzetközi irodáját vezető Ferdinándy Katalin, az alpolgármester testvérének szerződését.

 

Mint ismert nem először vész össze alpolgármestereivel a zuglói polgármester.  Eddig összesen két alpolgármesterétől szabadult meg Papcsák Ferenc. Ahogy Várnai László, kerületi LMP-s képviselő egy korábbi intejrúban fogalmazott: aki Papcsáknak ellentmond, azt elbocsájtja.

 

"Lecserélte az önkormányzati osztályvezetők nagy részét, tán egy maradt meg. Elküldték, vagy magától elment a hozzáértő köztisztviselői kar nagy része is. Helyükre ismerősök kerültek, pártkatonák, fejbólintójánosok, a kabinetbe pedig huszonéves lányok, szó szerint, mert a polgármester úrnak az a fontos, hogy felnézzenek rá."

 

Bánhidi Emese

 

Kapcsolódó anyagok:

 

Zugló megkapta a BVSC-t

Miért kell Zuglónak a lerobbant BVSC?

Utoljára frissítve: 2013-07-06 22:30:07

További híreink
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben
Az egyik legnépszerűbb megoldás ablakok, erkélyajtók esetében: a bukó-nyíló nyitásmód
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghatározza a kényelmet, a komfortot és a használat egyszerűségét...
2024-03-27 10:19:44, Hírek, Aktuális Bővebben
Egy ajándék, ami többet mond ezer szónál!
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mikor és milyen alkalomra kaptuk. Egy szép gyűrű vagy nyaklánc...
2024-03-25 16:46:20, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
Bővebben >>