Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Pártok támogatottsága: a Fidesz fel, a Jobbik le, a baloldal toporog
2016-08-29 16:40:55
Pártok támogatottsága: a Fidesz fel, a Jobbik le, a baloldal toporog

Pártok támogatottsága: a Fidesz fel, a Jobbik le, a baloldal toporog

A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, augusztus 11 és 16 között, 1000 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a pártok támogatottságát. A Fidesz szavazóinak aránya a májusi mélypont után újabb egy százalékpontot növekedve, 25 százalékos. Az MSZP öt hónap  után egy százalékpontot csökkent és így 11 százalékon áll, míg a Jobbik támogatottsága ebben a nem változott és 10 százalékos mélypontján áll.

 

A Fidesz szavazóinak száma a májusban mért mélypontról elmozdulva, újabb egy százalékpontot növekedett, és így a párt támogatottsága 25 százalék. A párt támogatóinak aktivitása a hónapban emelkedett, rájuk hatással van a népszavazási kampány.

 

Az MSZP támogatottsága öt hónapi változatlanság után egy százalékpontot csökkenve 11 százalék. A párt szavazói továbbra is meglehetősen aktívnak számítanak, így az MSZP, hibahatáron belül maradva, de továbbra is megelőzi a Jobbikot.

 

A Jobbik támogatóinak száma nem változott és a múlt hónapban mért mélypontján maradva, 10 százalék. A párt támogató továbbra is a legkevésbé aktívak, csupán 63 százalékuk menne el szavazni, növekedett a párthoz lazán kötődők tábora.

 

A többi párt megítélése érdemben nem változott. Az LMP a múlt hónapokhoz hasonlóan 3 százalékon áll, a párt vezetőjének bejelentett távozásának továbbra nincs hatása a támogatottságra. A DK támogatóinak száma sem változott és továbbra is 3 százalék. Az Együtt, a PM és a MLP támogatóinak az aránya ebben a hónapban sem érte el az egy százalékot.

 

(további részletek a publicus.hu oldalán)

További híreink
Közös EP- és fővárosi listát állít az MSZP, DK és Párbeszéd
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre. Közös európai parlamenti- és fővárosi listát állít a három ...
2024-03-28 21:01:27, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ma már a legtöbb cégnek szüksége van weboldalra vagy az internetes kereskedéshez webáruházra, és ennek kapcsán...
Bővebben >>