Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Pedofília az egyházban: Ferenc pápa eltörölte a titoktartás kötelezettségét
2019-12-23 12:33:20
Pedofília az egyházban: Ferenc pápa eltörölte a titoktartás kötelezettségét

Pedofília az egyházban: Ferenc pápa eltörölte a titoktartás kötelezettségét

Eddig az egyházon belüli szexuális zaklatásokat pápai titok védte, így könnyen a szőnyeg alá lehetett söpörni a visszaéléseket. Ferenc pápa rendelése szerint az egyházi vezetőknek kötelességük jelenteni az eseteket a rendőrségen is.

 

A napokban került nyilvánosságra, hogy a Krisztus Légiója Kongregáció, latin nevén Legio Christi római katolikus szervezet 33 tagja nyolc évtized leforgása alatt 175 kiskorút molesztált - tudatta az 1941-ben alapított szervezet egy belső vizsgálat lefolytatása után.

 

A mexikói alapítású rend helyi idő szerint szombat este közzétett közleményében arról számol be, hogy legalább 60 gyereket maga a rend alapítója, a 2008-ban elhunyt Marcial Maciel Degollado rontott meg.

 

A többi 32 pedofil pap közül öt másik sincs már életben, nyolcan szögre akasztották a reverendát, egy elhagyták a rendet, míg 18-an jelenleg is tagok. Közülük négyen csak korlátozásokkal misézhetnek, és semmilyen kapcsolatba nem kerülhetnek kiskorúakkal, 14-en pedig semmilyen lelki pásztori tevékenységet nem végeznek.

 

 

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szó...
Bővebben >>